Al in zijn tijd als Beatle maakte George Harrison mooie liedjes. Na het uiteenvallen van de populairste Britse popgroep uit de vorige eeuw begon hij aan een succesvolle solocarrière. All Things Must Pass is het derde soloalbum van de gitarist, telt drie albumschijven en is het eerste dat verschijnt na de definitieve breuk van The Beatles in 1970.

Een handvol nummers van deze 3lp probeerde Harrison al uit bij The Beatles, zoals Isn’t It A Pity, Art Of Dying, Hear Me Lord en Let It Down – maar deze songs verschenen dus pas op All Things Must Pass. Vrijwel alle nummers zijn door de zingende gitarist zelf geschreven; opener I’d Have You Anytime schreef hij samen met Bob Dylan. De laatste is ook verantwoordelijk voor If Not For You; It’s Johnny’s Birthday schreef de maestro met Bill Martin en Phil Coulter.

Behalve deze nummers, kent dit album ook de hits My Sweet Lord en What Is Life. All Things Must Pass is daarmee de definitieve vestiging van Harrison als soloartiest. Sterker nog, de Encyclopedia Of Popular Music, (editie 2011) noemt de trippelaar de beste van alle soloalbums van de voormalige Beatles.

Van de drie albumschijven is de laatste de zogenoemde Apple Jam, een lp met vijf nummers, waarvan er vier zijn geïmproviseerd. In de begeleidende muzikanten voor All Things Must Pass zitten bekende namen als Ringo Starr, Billy Preston en Eric Clapton. Een all star-band, welhaast. Vanwege contractuele voorwaarden was bij de eerste release niet altijd duidelijk welke muzikanten meespeelden op deze Harrison-plaat – pas bij latere heruitgaven konden de namen bij de betrokkenen worden genoteerd.

Van All Things Must Pass zijn meerdere re-issues uitgebracht. In 2001, kort na de dertigste verjaardag van de plaat en een jaar voor Harrisons overlijden, verscheen een cd-versie. In 2010 kwam het album opnieuw uit, vanwege het veertigjarig jubileum. Voor de grootste fans verscheen All Things Must Pass opnieuw als 3lp, individueel genummerd en uitgebracht voor Record Store Day. En in 2014 verscheen de plaat nogmaals, dit keer voor de box The Apple Years 1968–75.

Voor de administratie: All Things Must Pass verkocht de afgelopen decennia beter dan John Lennons Imagine en Band On The Run van Paul McCartney & Wings samen.