Steven Tyler meldde onlangs in een interview dat Aerosmith volgend jaar vaarwel zegt met een laatste tournee, maar volgens gitarist Joe Perry is het nog helemaal niet zo zeker dat de band er inderdaad mee gaat stoppen. “Zelfs als er een afscheidstour komt, kunnen we daar nog twee jaar mee doorgaan.”

Er wordt al langer door verschillende bandleden gesproken over een afscheidstournee van Aerosmith. Vorige week liet frontman Steven Tyler in een radio-interview met Howard Stern weten dat die laatste concertreeks inderdaad in 2017 gaat plaatsvinden. Joe Perry vertelt echter aan Guitar World: “Het is een van de vele dingen waar we als band over gesproken hebben, maar ik weet niet of het echt het einde is. We bekijken het van album tot tour en van dag tot dag, zoals we altijd al gedaan hebben. Zelfs als er een afscheidstour komt, kunnen we daar nog twee jaar mee doorgaan. Er zijn nog een heleboel plaatsen waar we nooit gespeeld hebben.”

Op 15 juli brengt Tyler zijn eerste soloplaat We’re All Somebody From Somewhere uit en ook Perry was de afgelopen tijd druk bezig met andere projecten buiten Aerosmith. Zo vormde hij de ‘supergroep’ Hollywood Vampires met Alice Cooper en Johnny Depp en werkte ook hij aan een soloplaat. Brad Whitford vormde op zijn beurt een team met Derek St. Holmes voor een nieuw album. De gitarist uitte kritiek op Tylers solowerk tijdens een interview met Billboard: “We voelen ons allemaal een beetje verlaten door hem. Kennelijk verwacht hij dat zijn solocarrière hem heel veel succes gaat brengen, maar hij realiseert zich blijkbaar niet dat fans over de hele wereld hem bij Aerosmith willen zien en zich weinig interesseren in wat hij denkt te gaan doen.”