Carmine Appice heeft al een heel aardig CV opgebouwd bij groepen als Vanilla Fudge en Cactus, maar daar wil de invloedrijke rockdrummer graag nog een grote naam aan toevoegen: Led Zeppelin! De 68-jarige Amerikaan zegt dat Jason Bonham (zoon van John) niet ‘old school’ genoeg is voor ’s werelds grootste hardrockband.

Het idee van Carmine Appice bij Led Zeppelin is niet eens zo gek. De band stond in de beginjaren in het voorprogramma van het toen populaire Vanilla Fudge en leden van beide acts zouden betrokken zijn bij het beruchte ‘mud shark-incident’. Daarnaast waren er begin jaren tachtig zelfs geruchten dat Appice de overleden John Bonham zou vervangen. Maar zoals we allemaal weten, was het in 2007 Jason Bonham die plaatsnam op de drumkruk tijdens de Led Zep-reünieshow in Londen.

Van een nieuwe reünie is geen sprake, zo heeft Robert Plant inmiddels duidelijk gemaakt. Maar mocht de band ooit op miraculeuze wijze weer samenkomen, houdt Appice zich aanbevolen. Wanneer de drummer door Totally Driven Radio gevraagd wordt bij welke band hij nog eens zou willen spelen, antwoordt hij: “Ik zou graag met een versie van Led Zeppelin werken, ook als het alleen John Paul Jones, Jimmy Page, ik en een zanger zijn. Er zijn geruchten dat Ann Wilson [van Heart] met ze gaat optreden. Ik zou dolgraag willen drummen bij zo’n groep.”

Volgens Appice was John Bonhams zoon in ieder geval niet de juiste keuze, zo vertelt hij verder: “Iedereen in die band is legendarisch. Ze zijn old school en legendarisch. Jason is niet legendarisch en ook niet old school. Hij is de zoon van John Bonham, maar hij speelt niet zoals John […] Ik ben ook geen John Bonham, maar ik denk dat mijn stijl in de buurt komt. Want ik was eerder en John luisterde naar mijn werk en deed het op zijn manier.”

Appice werd in de jaren zestig bekend bij de band Vanilla Fudge (o.a. van de hit You Keep Me Hangin’ On), waarna hij met Tim Bogert (bassist) Cactus oprichtte. Beide heren vormden samen met Jeff Beck ook het kort bestaande trio Beck, Bogert, Appice. In zijn verdere carrière zat de drummer ook nog een tijdje in de band van Rod Stewart en speelde hij mee op platen van o.a. Pink Floyd en Jan Akkerman. Inmiddels maakt hij deel uit van de ‘supergroep’ Rated X, met Joe Lynn Turner (ex-Rainbow, Deep Purple) als zanger.