Eric Clapton mag dan aangekondigd hebben na zijn zeventigste verjaardag te willen stoppen met toeren, de gitaarlegende blijft wel gewoon platen maken. Zijn nieuwste werkstuk I Still Do verschijnt op 20 mei.

Voor de productie van I Still Do schakelde Clapton de hulp in van de man die de klassieker Slowhand (1977) produceerde: Glyn Johns. Het is voor het eerst sinds dat decennium dat de twee de krachten bundelen en in een persbericht noemt de gitarist deze hereniging dan ook ‘een lang uitgestelde kans om weer eens met Glyn te werken’. De illustratie op de albumhoes werd gemaakt door Sir Peter Blake, die meehielp aan het ontwerpen aan de legendarische Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band-cover.

I Still Do is een mix van nieuwe composities en covers. In die laatste categorie vinden we onder meer Bob Dylans I Dreamed I Saw St. Augustine en Robert Johnsons Stones In My Passway. Muzikanten die meewerken aan de songs zijn onder anderen Paul Carrack (zang/toetsen), Dave Bronze (basgitaar), Andy Fairweather Low (gitaar) en Henry Spinetti (drums).

Het vorige album van de inmiddels zeventigjarige Brit verscheen in 2014 onder de naam Eric Clapton & Friends en was een ode aan wijlen JJ Cale (The Breeze: An Appreciation Of JJ Cale). Eerder deze maand bracht Universal Music een vinylbox uit met Claptons studioalbums uit de periode 1971-1980.

1. Alabama Woman Blues
2. Can’t Let You Do It
3. I Will Be There
4. Spiral
5. Catch The Blues
6. Cypress Grove
7. Little Man, You’ve Had A Busy Day
8. Stones In My Passway
9. I Dreamed I Saw St. Augustine
10. I’ll Be Alright
11. Somebody’s Knockin’
12. I’ll Be Seeing You