Def Leppard bracht eergisteren het langverwachte nieuwe album uit, simpelweg Def Leppard getiteld. De eerste single Let’s Go kon je in september al beluisteren, maar nu heeft de band ook een videoclip uitgebracht.

Wat het allemaal precies met de tekst van Let’s Go te maken heeft, blijft onduidelijk, maar in de video zijn naast de bandleden zelf ook ruimteschepen, robots en (vrij goedkope) special effects te zien. Het nummer bevat in ieder geval de vertrouwde Def Leppard-ingrediënten, zo beaamde frontman Joe Elliott in een interview met Rolling Stone: “Het heeft een beetje het ritme van Pour Some Sugar On Me en Rock Of Ages. Het idee was om iets herkenbaars te maken. Ik bedoel, als AC/DC na jaren weer terugkomt, krijg je geen Bohemian Rhapsody van ze. En dat wil je ook niet. Je wil Back In Black, of iets wat daarop lijkt. Dit is wat we doen en daar genieten we van.”

Def Leppard, op 30 oktober verschenen, is het eerste album van de band in zeven jaar en de opvolger van Songs From The Sparkle Lounge. In een interview met Grand Forks Herald legde Joe Elliott uit waarom de band de plaat naar zichzelf vernoemd heeft: “Er zit een heleboel variatie in. Elk aspect van wat we ooit hebben willen doen – akoestisch, heavy, soft, langzaam, snel – is erop te vinden. Daarom noemden we het album ook gewoon Def Leppard, want net als Queen zijn we in staat om met totaal verschillende songs te komen.”