Def Leppard brengt op 30 oktober voor het eerst in zeven jaar een nieuw album uit. Benieuwd hoe dat gaat klinken? De eerste single Let’s Go kun je nu al beluisteren!

Frontman Joe Elliott verklapte in maart al tijdens een uitzending van zijn eigen radioprogramma dat de opnames van de nieuwe Def Leppard-plaat voltooid waren. “Ik klink opgewekt omdat we het nieuwe album klaar hebben”, vertelde de zanger. “We moeten de plaat alleen nog mixen, maar we hebben ons laatste woord gezongen, onze laatste solo gespeeld en de laatste drumpartij opgenomen. Het ik klaar! De cd komt later dit jaar uit.”

Het eerste album van de band sinds Songs From The Sparkle Lounge (2008) heet simpelweg Def Leppard en telt veertien nieuwe songs. De openingstrack Let’s Go (hier te beluisteren) heeft de vertrouwde sound, met een sterke riff en een catchy refrein. “Het heeft een beetje het ritme van Pour Some Sugar On Me en Rock Of Ages”, zegt Elliott in een interview met Rolling Stone. “Het idee was om iets herkenbaars te maken. Ik bedoel, als AC/DC na jaren weer terugkomt, krijg je geen Bohemian Rhapsody van ze. En dat wil je ook niet. Je wil Back In Black, of iets wat daarop lijkt. Dit is wat we doen en daar genieten we van.”

Het album Def Leppard bevat de volgende veertien songs:

1. Let’s Go
2. Dangerous
3. Man Enough
4. We Belong
5. Invincible
6. Sea Of Love
7. Energized
8. All Time High
9. Battle Of My Own
10. Broke ‘N’ Brokenhearted
11. Forever Young
12. Last Dance
13. Wings Of An Angel
14. Blind Faith