Paul Rodgers brengt in januari een soloalbum met soul- en r&b-covers uit. Op The Royal Sessions brengt de van Free en Bad Company bekende zanger werk van onder anderen Otis Redding en Albert King ten gehore.

Eerder dit jaar meldden we al dat Rodgers twee nieuwe albums in de planning heeft staan. Eén met covers en één met eigen materiaal. Het is nog niet duidelijk wanneer we die laatste kunnen verwachten, maar 429 Records brengt op 27 januari het coversalbum The Royal Sessions uit. De plaat bevat tien tracks die zijn opgenomen in de befaamde Royal Studios in Memphis, waarbij Rodgers begeleid werd door muzikanten die ook in de originele opnames te horen waren – onder wie toetsenist Reverend Charles Hodges en bassist LeRoy Hodges.

In een persbericht zegt de zanger: “Ik voelde dat ik dieper in mezelf moest zoeken dan ooit tevoren. Het eindresultaat is dat het opnemen van deze songs mij opnieuw hebben opgeladen als zanger en ook als songwriter. Het mooiste was de liefde die voelbaar is in de studio tijdens de sessies. We spraken allemaal dezelfde taal.” Eerder meldde Rodgers al aan Billboard: “Perry [Margouleff, producer] vertelde me dat de studio waar veel Stax-materiaal was opgenomen, nog steeds is zoals het vroeger was. Stax betekent veel voor me en hij zei: ‘Er zijn daar geweldige sessiemuzikanten. Laten we er wat tracks opnemen.’ Dat deden we en het was geweldig.”

The Royal Sessions verschijnt op 27 januari in Europa. Hieronder is alvast een trailer te bekijken. De tracklist is als volgt:

  1. Thank You
  2. Down Don’t Bother Me
  3. I Can’t Stand The Rain
  4. I’ve Been Loving You Too Long
  5. That’s How Strong My Love Is
  6. Walk On By
  7. Any Ole Way
  8. It’s Growing
  9. Born Under A Bad Sign
  10. I’ve Got Dreams To Remember