Met een enorme boxset vol zeldzaam beeld- en audiomateriaal op komst hebben Pink Floyd-fans iets om naar uit te kijken. The Early Years 1965-1972 verschijnt pas op 11 november, maar je kunt nu alvast een nieuwe videoclip bij het nummer Grantchester Meadows bekijken.

Grantchester Meadows is bij de fans natuurlijk allang bekend van Ummagumma (1969), maar de audio in het filmpje hieronder is afkomstig van een Pink Floyd-opname voor de BBC. De albumversie was een soloperformance van Roger Waters, maar in deze uitvoering speelt en zingt David Gilmour met hem mee, terwijl Richard Wright op piano te horen is. De beelden werden echter ergens anders gemaakt: in San Francisco, een jaar na de BBC-sessie.

The Early Years 1965-1972 is een box met 27 discs, met in totaal maar liefst vijftien uur aan beeldmateriaal en 130 audiotracks, waarvan een aantal nooit eerder het licht zag (bijvoorbeeld de songs Vegetable Man en In The Beechwoods). Naast de vele outtakes, alternatieve opnames, radio- en televisieoptredens en concertbeelden zijn ook de volledige films More en La Vallée (waar Obscured By Clouds de soundtrack van is), memorabilia en een aantal vinylsingles bijgevoegd.

Er komt ook een ‘best of’-selectie van de box (getiteld Cre/ation), die eveneens op 11 november verschijnt.