Er komt een film over Lynyrd Skynyrd, gemaakt door ex-bandlid Artimus Pyle. Volgens de drummer wordt het nog titelloze project een ‘ongelooflijk persoonlijke en hartstochtelijke’ biopic. Naar verwachting starten de opnames dit jaar nog.

In de film komt uiteraard ook de tragische vliegtuigcrash van 1977 aan bod, waarbij onder anderen zanger Ronnie Van Zant en gitarist Steve Gaines om het leven kwamen. Tegen Deadline zegt Pyle: “Toen dat vliegtuig neerstortte, stonden we aan de top, man. We konden met elke band optreden, zelfs The Rolling Stones, en ons mannetje staan – of beter zijn. Ik denk nog elke dag aan dat ongeluk en wat we nog meer hadden kunnen bereiken als we nog tien jaar hadden gehad.”

Natuurlijk focust Pyle’s biopic niet alleen op de crash. “Ik wil dat de film de bandleden laat zien zoals ze waren. Echte, grappige mensen die genoten van de muziek en het succes dat ervoor zorgde dat we voor koningen en koninginnen over de hele wereld mochten spelen.” Ook meldt de in 1974 bij Lynyrd Skynyrd gevoegde drummer: “Het is een ongelooflijk persoonlijk en hartstochtelijk project voor mij en ik wil dat het publiek de lol en het verdriet kan delen.”

Pyle, die de band in 1991 definitief verliet, schrijft het scenario samen met regisseur Jared Cohn. Het is nog niet duidelijk of zij ook originele opnames van Lynyrd Skynyrd mogen gebruiken voor de film.