Slade, de band die rond kerst veel te horen is met de klassieker Merry Xmas Everybody, gaat volgens drummer Don Powell in het nieuwe jaar waarschijnlijk weer een album maken.

Sinds 1987, toen nog met zanger/gitarist Noddy Holder, is er geen Slade-album meer uitgebracht. Wel verscheen in 1994 de plaat Keep On Rockin! onder de naam Slade II. De afgelopen jaren speelden drummer Don Powell, gitarist Dave Hill, bassist John Berry en zanger Mal McNulty echter weer onder de oude bandnaam, en volgens Powell zou er in 2014 zomaar een nieuw Slade-album kunnen komen.

In een interview met Metal Express Radio vertelt hij: “In het nieuwe jaar nemen we de tijd om met z’n vieren aan nieuwe songs te werken. We verwachten met een nieuw studioalbum te komen, dat we vervolgens ook willen promoten met een tour.” Volgens Powell zal oorspronkelijk frontman Holder, die in 1992 Slade verliet omdat hij het vele toeren zat was, zeker niet meer van de partij zijn: “Ik moet eerlijk zijn: Nod zal nooit meer zingen. Hij heeft er een tijd over nagedacht en hij heeft er genoeg van gehad en wil het niet meer doen. Ik zou graag willen dat mijn ongelijk bewezen werd, maar dat zie ik niet gebeuren.”

Eerder dit jaar liet Don Powell weten dat de band op zoek was naar een nieuwe frontman, omdat huidig zanger Mal McNulty wilde stoppen. Tegen Birmingham Mail zei hij: “Noddy vervangen is verschrikkelijk moeilijk, want hij was zo’n ongelooflijke zanger met een enorm bereik.”

In een recent interview met Yorkshire Post zei Noddy Holder, die nadat hij Slade verliet aan vele televisie- en radioprogramma’s werkte en een autobiografie schreef, geen spijt te hebben van zijn vertrek: “We waren vijfentwintig jaar samen en ik kreeg de kans om iets anders te gaan doen en ik dacht: ‘we kunnen dit jaar na jaar blijven doen, maar ik kan me ook op andere dingen richten’. Ik ben nog steeds dol op muziek en ik speel nog steeds met vrienden. Alleen is er nu geen druk meer.”