Er zijn meer details bekend over het eerste soloalbum van Steven Tyler. We’re All Somebody From Somewhere, zoals de plaat heet, verschijnt op 15 juli en bevat onder meer een heuse countryversie van de Aerosmith-hit Janie’s Got A Gun!

Ook de rest van het in Nashville opgenomen album staat in het teken van de countrymuziek. Voor We’re All Somebody From Somewhere werkte Tyler samen met de beroemde rootsproducer T-Bone Burnett, die eerder onder meer het succesvolle Raising Sand (2007) van Robert Plant en Alison Krauss produceerde. “In countrymuziek worden nog steeds songs met melodie gemaakt”, vertelt de zanger aan Rolling Stone. “Ik ben daar dol op en godzijdank worden die nog gespeeld.” Tylers solodebuut bevat naast een opmerkelijke nieuwe versie van Janie’s Got A Gun ook onder meer de twee eerder verschenen singles Love Is Your Name en Red, White And You.

De rocker gaat ook toeren ter promotie van zijn nieuwe plaat, maar er zijn nog geen Europese shows aangekondigd. Eerder liet zijn Aerosmith-collega Brad Whitford weten niet heel blij te zijn met Tylers keuze om solo te gaan: “We voelen ons allemaal een beetje verlaten door hem”, vertelde de gitarist aan Billboard. “Blijkbaar verwacht hij dat zijn solocarrière hem heel veel succes gaat brengen, maar hij realiseert zich kennelijk niet dat fans over de hele wereld hem bij Aerosmith willen zien en zich weinig interesseren in wat hij denkt te gaan doen. Ik weet niet of hij dat begrijpt, maar hij wil zich nu eenmaal hierop richten. Ik kan moeilijk een pistool tegen zijn hoofd houden. Het is alleen een beetje teleurstellend.”