De mannen van Aerosmith zijn net zoals vele andere beroemde hardrockbands grote fans van Led Zeppelin. Steven Tyler en Joe Perry waren zelfs degenen die hun helden in 1995 mochten inhuldigen in de Rock & Roll Hall Of Fame. Maar het duo stond al eerder op het podium met Jimmy Page. In augustus 1990 kwam de Led Zep-gitarist namelijk bij twee verschillende Aerosmith-concerten met de band jammen.

In de video hieronder zien we Aerosmith en Jimmy Page eerst backstage en vervolgens op het podium tijdens het festival Monsters Of Rock, op 18 augustus 1990 in het Engelse Donington Park. Tijdens hun gezamenlijke jam spelen Joe Perry en een van zijn grootste voorbeelden (Page dus) de gitaarsolo’s. Het nummer in kwestie is The Train Kept A-Rollin’, dat we natuurlijk kennen van Page’s oude band The Yardbirds, maar ook van de cover die Aerosmith in 1974 opnam voor het tweede album Get Your Wings.

Het bleef niet bij dat ene optreden in Engeland. Twee dagen later deed Aerosmith de beroemde Marquee-club in Londen aan en opnieuw kwam Jimmy Page het podium op. Ditmaal voor meer nummers dan op Monsters Of Rock. Op de setlist stonden enkele songs van The Yardbirds, de Hendrix-cover Red House, Led Zeps Immigrant Song en wederom The Train Kept A-Rollin’.

Die tweede jamsessie met Page was volgens Joe Perry dan ook net wat specialer dan de vorige, zo vertelde hij in een later interview met About Entertainment. “Onze soundcheck duurde wel vijf uur. We speelden elke Led Zeppelin- en Yardbirds-song die we kenden met Jimmy. Dat was echt geweldig, en het hoogtepunt van de dag. Na Donington en die soundcheck kwam Jimmy ook meespelen in The Marquee, en dat werd een vlammend optreden. We konden de fans mee laten genieten van onze droom, want wij zijn van een generatie die erg beïnvloed is door Led Zeppelin en The Yardbirds.”

Hoe belangrijk Page en zijn collega’s waren voor Aerosmith, werd nogmaals duidelijk tijdens Joe Perry’s inhuldigingsspeech voor Led Zeppelin, toen de band in 1995 werd ingehuldigd in de Rock & Roll Hall Of Fame: “Ik spreek namens Steven en de rest van de band als ik zeg dat Aerosmith niet in deze vorm had bestaan zonder de blijvende invloed van Led Zeppelin.”