Enkele van de grootste rockbands van de late jaren zeventig traden 35 jaar geleden op tijdens de eerste editie van het festival Texxas Jam. Zo ook de mannen van Aerosmith, die met een spetterende show een nieuw hoogtepunt bereikten in de livecarrière van de band.

Op 4 juli 1978 ging in Dallas de allereerste Texxas Jam van start. Het festival was bedacht door Aerosmith-manager Louis Messina en op het programma stond een aantal van dezelfde artiesten die eerder dat jaar op California Jam II speelden: Aerosmith, Heart, Ted Nugent en Frank Marino & Mahogany Rush. In Dallas maakten verder onder meer Van Halen en Journey deel uit van de droom-lineup.

De headliners van Texxas Jam ’78 waren Aerosmith en Ted Nugent, die beide tot de meest opwindende liveacts van de jaren zeventig behoorden. Op de bloedhete dag (zoals je hieronder kunt zien, droegen de meeste van de vele duizenden rockfans zo weinig mogelijk kleding en er werden zelfs brandslangen ingezet om het publiek af te koelen!) trad de Motor City Madman zelfs nog even op met Aerosmith voor een moddervet Milk Cow Blues – ook te zien in deze video. Een heerlijk gitaarduel tussen Nugent en Joe Perry!

Naast Milk Cow Blues speelden Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton en Joey Kramer uiteraard een aantal knallers van de albums die de band tot dan toe had uitgebracht: Sweet Emotion, Walk This Way, Rats In The Cellar, Seasons Of Wither… Aerosmith was live op een hoogtepunt en bracht deze klassiekers dan ook vol vuur ten gehore. De show werd ook gefilmd en tien jaar later uitgebracht op vhs, waardoor we nu de band op zijn allerbest kunnen zien en horen. Het is hoog tijd voor een dvd release!