Glamrockicoon Marc Bolan had in 1977 zijn eigen televisieshow met de simpele titel Marc, waarin befaamde bands als 10cc, Hawkwind en Mud langskwamen. In september van dat jaar werd de zesde en laatste aflevering opgenomen, inclusief een bijzonder optreden van Bolan met David Bowie.

Net als Bowie was Marc Bolan met zijn T. Rex een van de voornaamste figuren in de glamrockperiode. De twee sterzangers waren met elkaar bevriend (ze kenden elkaar al sinds halverwege de jaren zestig) en dus kon een gastoptreden van ‘The Thin White Duke’ in Bolans televisieshow niet uitblijven. Bowie was de grootste naam die Bolan tot dan toe in zijn show had gehad, hoewel in de vierde aflevering ook Roger Taylor van Queen optrad, en namen als The Jam en 10cc natuurlijk ook niet de minste waren.

Het optreden van en met Bowie was memorabel. De muzikale kameleon mocht de show afsluiten. Een vol overgave gezongen uitvoering van Heroes werd gevolgd door de aftiteling, waarbij kort een gezamenlijk optreden van Bowie en Bolan te zien was. Het duo had van tevoren een nieuw nummer geoefend (met de mogelijke titel Standing Next To You), maar zoals in onderstaande video te zien is, verliep de uitvoering niet vlekkeloos. Voordat Bowie begon te zingen, viel Bolan van het podium. Bowie lachte om het incident en ook Bolan zelf kon een grijns niet onderdrukken.

Helaas kwam Bolan niet lang na de opnames van deze zesde aflevering – net voor zijn dertigste verjaardag – om het leven bij een auto-ongeluk. Bowie was een van de aanwezige vrienden en collega’s op zijn begrafenis. De laatste aflevering van Bolans tv-show werd acht dagen daarna uitgezonden, inclusief de onschuldige valpartij in de aftiteling. Misschien niet de meest wenselijke manier om als artiest herdacht te worden, maar dankzij de zichtbare lol die Bowie en Bolan hierom hadden is de uitzending toch een glorieus moment uit de rockgeschiedenis.