Sisters Of The Moon is een van de mooiste nummers op Fleetwood Mac’s klassieker Tusk (1979). Stevie Nicks onthulde onlangs dat de band het lied tijdens de komende tournee weer zal spelen. Goed nieuws voor fans, want sinds de vroege jaren tachtig stond Sisters Of The Moon niet meer op de setlist!

Nicks zegt tegen Billboard: “Ditmaal doen we daadwerkelijk Sisters Of The Moon en dat hebben we niet meer gedaan sinds 1979 of 1980.” De zangeres legt ook uit wat de betekenis van het lied is: “Mensen vragen zich af wat een zin als Intense silence as you walk in the room betekent. Ik praat hier tegen mezelf, mijn alter ego en de persoon die het moeilijk heeft om te leven als een rockster.”

De terugkeer van Sisters Of The Moon op de setlist is heugelijk nieuws voor fans die al een kaartje hebben gekocht voor de show in Ziggo Dome later dit jaar. Tijdens de tour bij de Tusk-opvolger Mirage in 1982 werd Sisters Of The Moon nog gespeeld. Een adembenemende uitvoering van meer dan acht minuten was te zien op de videoband Fleetwood Mac In Concert – Mirage Tour ’82. Ook al is deze registratie beroemd, er is tot op heden helaas geen officiële wereldwijde dvd-release van echt goede kwaliteit verkrijgbaar.

De onderstaande versie van Sisters Of The Moon is van een onvoorstelbare schoonheid en behoort tot de beste concertfragmenten die er van Fleetwood Mac te vinden zijn. De hele band speelt geweldig, maar het is Nicks zelf die de show steelt met haar intense vertolking van een van de beste songs die ze ooit schreef: