Vandaag is het 33 jaar geleden dat een grote rockheld ons ontviel: AC/DC-zanger Bon Scott overleed op 19 februari 1980 aan de gevolgen van een acute alcoholvergiftiging. Slechts twee dagen eerder deed de band nog een tv-optreden.

Onderstaande video van Girls Got Rhythm is deel van Scotts laatste tv-optreden en is te vinden op de AC/DC-dvd Family Jewels. Wie hem hier ziet optreden (van horen is in dit geval niet echt sprake, aangezien het nummer geplaybackt wordt) kan waarschijnlijk nauwelijks bevatten dat het leven van de zanger twee dagen later voorbij zou zijn.

In de nacht van 18 op 19 februari werd Scott na een avond hevig drinken naar huis gebracht door een vriend. In de auto raakte hij bewusteloos en werd daar door dezelfde vriend toegedekt met een deken achtergelaten. De volgende dag bleek hij te zijn overleden: volgens de officiële verklaring was Scott gestikt in zijn braaksel, veroorzaakt door een acute alcoholvergiftiging. Hij werd slechts 33 jaar.

Hoewel AC/DC kort overwoog zich na Scotts dood op te heffen, werd al snel besloten om toch door te gaan. Dat gebeurde mede op aandringen van zijn moeder, die het voortbestaan van de band de enige juiste manier vond om de nagedachtenis aan haar zoon levend te houden. Zanger Brian Johnson voegde zich bij het collectief en tot op de dag van vandaag blijft AC/DC ons verblijden met tours en albums. Maar toch, hoe mooi wij dat ook vinden: er was maar één echte AC/DC-zanger, en dat was Bon Scott…!