Ver voordat kunstenaars een andere discipline gingen uitoefenen, had de zanger Johnny Cash al een eigen televisieprogramma. The Johnny Cash Show werd tussen 7 juni 1969 en 31 maart 1971 elke zaterdagavond uitgezonden.

De show van Cash kende uiteraard veel muziek, in de breedste zin van het woord. Cash opende elke uitzending met een eigen lied, doorgaans bijgestaan door zijn tourband en zijn vrouw June Carter Cash. Maar ook jazztrompettist Louis Armstrong was te gast, acht maanden voordat hij stierf.

In de televisieshow van 17 februari 1971, vandaag dus precies 42 jaar geleden, was Neil Young te gast. Hij speelde twee nummers. The Needle And The Damage Done was de eerste, waarbij de Canadees zichzelf begeleidde op gitaar. Vervolgens stapte Young naar de piano voor een vertolking van Journey Through The Past.

Zo’n anderhalf jaar eerder, tijdens de eerste uitzending van The Johnny Cash Show in juni 1969, trad Bob Dylan op. Samen met de gastheer van de uitzending. De twee zangers vertolkten de Dylan-klassieker Girl From The North Country. Met dit optreden was de show van Cash daadwerkelijk begonnen.

De keuze van de kersverse televisie-host was geen hele verrassende keuze. Een paar maanden eerder, 17 februari 1969 (vandaag dus precies 44 jaar geleden) namen Cash en Dylan het lied op voor Dylans countryplaat Nashville Skyline. Op zowel die lp als bij Cash in de televisiestudio, is Dylan te horen met een zoetsappige stem.

Kort na de komst van Neil Young in de studio, was het gedaan met de televisie-carrière van Cash. In maart 1971 bezuinigde de Amerikaanse zender ABC het programma weg. Cash kon zich weer richten op zijn muziek.