Speciaal voor het precies 45 jaar geleden gefilmde Rock And Roll Circus van The Rolling Stones werd de ‘supergroep’ The Dirty Mac gevormd. Naast John Lennon en Yoko Ono bestond deze gelegenheidsformatie uit Eric Clapton, Keith Richards en Mitch Mitchell.

The Rolling Stones zelf en de beroemdheden die tijdelijk deel uitmaakten van The Dirty Mac waren niet de enige grote namen die het nagebouwde circuspodium betraden tijdens Rock And Roll Circus. Ook The Who, Jethro Tull (met Black Sabbath’s Tony Iommi op gitaar!), Taj Mahal en Marianne Faithfull maakten deel uit van de sterrencast.

De beelden van de optredens waren bestemd voor een BBC-televisiespecial, maar de bandleden van The Rolling Stones besloten toch niet akkoord te gaan met de uitzending. Vaak wordt beweerd dat deze beslissing te maken had met The Who, dat het optreden van de Stones zelf overschaduwde. Rock And Roll Circus bleef ongezien door het grote publiek tot de officiële vhs-release in 1996 (inmiddels is de film ook verkrijgbaar op dvd).

Minstens zo bijzonder als het verpletterende optreden van The Who en het unieke beeldmateriaal van Jethro Tull met Tony Iommi op gitaar, was natuurlijk The Dirty Mac. In de video hieronder spelen Lennon, Clapton (die kort daarvoor Cream had ontbonden), Richards en Jimi Hendrix Experience-drummer Mitch Mitchell een intense versie van de Beatles-bluessong Yer Blues. Wat hadden we graag een volledig album van deze ‘supergroep’ gehoord!