Keith Richards was er naar verluidt niet blij mee, maar de tijdelijke job als gitarist in de soloband van Mick Jagger pakte bijzonder goed uit voor de carrière van Joe Satriani. In 1988 toerde de Stones-frontman met de jonge Amerikaanse virtuoos, wat onder meer een spetterende Jimi Hendrix-cover opleverde.

In de jaren tachtig was de verstandhouding tussen Mick en Keith niet al te best. Jagger wilde niet toeren ter promotie van de (slechtste) Stones-plaat Dirty Work uit 1986, maar bracht een jaar later wel zijn solo-lp Primitive Cool uit – gevolgd door een tournee. Zonder Richards uiteraard. In plaats daarvan huurde de zanger het jonge megatalent Joe Satriani (die net zijn uitstekende album Surfing With The Alien had uitgebracht) in om de gitaarpartijen van Keith over te nemen tijdens Stones-hits.

De mening van Richards over Micks nieuwe collega’s was duidelijk: hij noemde Satriani en co een ‘jerk-off band’. Niet helemaal terecht, zo blijkt uit onderstaand filmpje van een show in Australië, want daarin zingt Jagger een heerlijke versie van Foxy Lady. Aangezien het hier om een Jimi Hendrix-cover gaat, krijgt ‘Satch’ alle ruimte om te schitteren op gitaar. Tijdens de rest van de tour werd hij overigens bijgestaan door een tweede getalenteerde gitarist: Jimmy Rip. En we herkennen Simon Phillips, onder andere bekend van Toto, op drums.

Mooi aan dit filmpje, waarin het geluid en het beeld helaas niet gelijklopen, is de interactie tussen Jagger en Satriani. En natuurlijk het intieme momentje met Susie Davis, de donkerharige ‘foxy lady’ die achter de toetsen zit!