Toen MTV in de jaren negentig nog een muziekzender was, verschenen regelmatig pop- en rockartiesten om een akoestisch concert te geven. De Unplugged-serie leverde vaak mooie optredens op, met als een van de hoogtepunten die van Neil Young.

De release van Young’s Unplugged-aflevering ging niet zonder slag of stoot. In februari 1993 nam Young het concert op in New York. Bij het bekijken en beluisteren van de opnames, viel zo ongeveer de hele begeleidingsband tegen. De rockende Canadees vond dat het optreden opnieuw moest. En zo geschiedde.

De songs werden opnieuw uitgevoerd in Los Angeles en het resultaat mag er wezen. Bijgestaan door onder andere gitarist Nils Lofgren (die ook deel uitmaakt van Springsteens E-Street Band) en bassist Tim Drummond (bekend uit de gospel-periode van Bob Dylan), brengt Young mooie uitvoeringen ten tonele. Zoals The Needle And The Damage Done van de klassieker Harvest (1972). Of Helpless, uit de CSNY-periode. Young wisselt tijdens zijn Unplugged-optredens net zo makkelijk van instrument als hij van muziekgenre is gewisseld. Met speels gemak speelt Young zijn liedjes op gitaar, piano of orgel (in Like A Hurricane).

De Unplugged-show kwam op 15 juni 1993 uit en verscheen ook op videoband, maar een dvd is nog steeds niet verkrijgbaar. De beelden zijn wel te vinden op YouTube. Tijdens het optreden speelde Young ook Stringman, een lied over componist/muzikant Jack Nitzsche (die vaak met Young samenwerkte) dat bedoeld was voor het nooit uitgebrachte album Chrome Dreams (1977):