Ringo Starr zorgde vorig weekend met een beetje hulp van Paul McCartney en andere muzikale vrienden voor een muzikaal feestje tijdens de inhuldigingsceremonie in de Rock & Roll Hall Of Fame. Op dat podium komen natuurlijk wel vaker mooie samenwerkingen voor. Zo ook twee jaar geleden, toen Randy Newman voor zijn klassieker I Love L.A. vakbroeders Tom Petty, Jackson Browne en John Fogerty optrommelde.

Singer-songwriter Randy Newman, die in oktober zes shows in Nederland geeft, valt misschien niet helemaal in de categorie ‘rock’. Wel werden zijn songs gecoverd door onder meer The Alan Price Set, Blood Sweat & Tears en Three Dog Night, terwijl rockmuzikanten als Joe Walsh, Bob Seger, Mark Knopfler, Jeff Lynne en verschillende Eagles maar wat graag aan zijn platen meewerkten De inmiddels 71-jarige Newman zit al meer dan vijftig jaar in het vak en zijn inhuldiging in de Rock & Roll Hall Of Fame twee jaar geleden was dan ook zeker verdiend – al bleef hij er zelf droog onder: “Ik dacht dat ik eerst dood moest gaan voordat ik in de Rock & Roll Hall Of Fame zou komen.”

Newman betrad op die avond in april 2013, toen verder onder meer Rush en Heart een plek in de Hall Of Fame kregen, natuurlijk ook zelf het podium. Hij zong een van zijn (in Amerika) bekendste nummers: I Love L.A. Daarbij kreeg hij hulp van drie muzikale vrienden die al eerder werden ingehuldigd en allemaal niet heel toevallig ook in Los Angeles wonen: Tom Petty, Jackson Browne en CCR-frontman John Fogerty.

Deze gelegenheidsformatie opende de inhuldigingsceremonie op een spectaculaire wijze en Rolling Stone maakte zelfs een vergelijking met de ‘supergroep’ Traveling Wilburys. Van ons mag deze combinatie van legendarische zangers en liedschrijvers zeker een vervolg krijgen, wat jullie?