Tijdens de jaarlijkse Rock And Roll Hall Of Fame-inhuldigingsceremonie vinden vaak prachtige en unieke samenwerkingen plaats. Zoals precies tien jaar geleden, toen Tom Petty, Jeff Lynne en Steve Winwood de dat jaar bijgezette George Harrison eerden met een kippenvelversie van While My Guitar Gently Weeps. Met een overrompelende gitaarclimax van Prince!

Je kunt een tegenstander van het idee achter de Rock And Roll Hall Of Fame zijn en je verschrikkelijk druk maken om de selectie van bands en artiesten, maar voor muziekliefhebbers zijn de optredens tijdens de inhuldigingsceremonies vaak om niet te missen. Zo deelden onder anderen Mick Jagger en Bruce Springsteen het podium in 1988, sloot Neil Young zich even aan bij Led Zeppelin in 1995 en braken Foo Fighters Dave Grohl en Taylor Hawkins in 2001 de tent af met de overgebleven leden van Queen.

Een van de meest memorabele optredens vond op 15 maart 2004 plaats, toen George Harrison voor de tweede keer een plaats in de Hall Of Fame kreeg – ditmaal als soloartiest. De legendarische zanger en gitarist was helaas niet meer in leven en dus werden die avond enkele van zijn songs uitgevoerd door andere beroemde artiesten. Zo speelden Traveling Wilburys-maatjes Tom Petty en Jeff Lynne een innemende versie van  Handle With Care, aangevuld met Harrisons zoon Dhani. Die andere nog levende Wilbury, Bob Dylan, bleek helaas niet van de partij.

Het hoogtepunt van de avond was echter een ontzagwekkend While My Guitar Gently Weeps van Petty, Lynne, Dhani, Steve Winwood en Prince – eerder door ons uitgeroepen tot de beste cover van deze Beatles-klassieker. Wie nog niet overtuigd was van Prince’s kwaliteiten als gitarist, zal bij het zien van deze video waarschijnlijk versteld zijn. Al vragen wij ons wel af waar uiteindelijk zijn gitaar is beland nadat hij het gegeselde instrument de lucht in wierp…