Ook Rod Stewart viert vandaag zijn verjaardag. Het werk van de inmiddels 68-jarige superster mag tegenwoordig dan weinig met rock te maken hebben, ooit behoorde hij tot de beste vocalisten in het genre. Niet alleen als zanger van Jeff Beck Group en Faces maakte ‘Rod The Mod’ indruk, begin jaren zeventig bracht hij ook nog uitstekende soloalbums als Every Picture Tells A Story (1971) uit.

In 1974 werd het wel erg gezellig op het podium tijdens een concert van Ron Wood, die met Stewart in zowel de Jeff Beck Group als de Faces speelde. Wood werkte op dat moment aan zijn soloalbum I’ve Got My Own Album To Do, waaraan beroemde gasten als Stewart, George Harrison en Woods latere Stones-maatjes Keith Richards en Mick Jagger meewerkten. Ook in het Londense Kilburn Gaumont State Theatre kwamen op 14 juli enkele van die sterren opdraven.

Met onder anderen Keith Richards op gitaar en (Small) Faces-toetsenist Ian McLagan gaf Wood een formidabel concert dat in 2007 op zowel cd als dvd werd uitgebracht door zijn eigen label als The First Barbarians: Live From Kilburn. Ook Rod Stewart kwam langs voor enkele duetten met zijn Faces-collega Wood, waaronder de rauwe ballad Mystifies Me (een track van Woods eerder genoemde soloalbum). De drie legendarische rockers Wood, Richards en Stewart deelden het podium voor een schitterende uitvoering van dat nummer: