Wij van Classic Rock Mag houden er wel van als twee gitaarhelden op het podium klimmen voor een vette jam. Helemaal als de vandaag 49 jaar geworden Slash een van die gitaristen is! In deze video gaan hij en Black Label Society´s Zakk Wylde met elkaar het duel aan in hun versie van de Hendrix-klassieker Voodoo Child.

Als het gaat om gastoptredens, is Slash zeker de beroerdste niet. In zijn tijd bij en na Guns N’ Roses deelde de hoeddragende gitarist het podium met artiesten uit zo’n beetje elk genre: van rockiconen als Alice Cooper, Cheap Trick, Queen en Motörhead tot disco-act Chic, hiphopgroep Blackstreet, popster Michael Jackson en singer-songwriter Carole King. Onlangs nog mocht hij zich bij meerdere shows ook weer even aansluiten bij zijn jeugdhelden van Aerosmith.

Van al die boeiende samenwerkingen is die met BLS- en Ozzy-gitarist Zakk Wylde toch wel een van de meest geslaagde. De twee rockers gingen in 1994, toen het honderdjarige bestaan van het gitaarbedrijf Gibson gevierd werd met een concert in Nashville, helemaal los in een schaamteloos luide jamversie van Voodoo Child. Deze Hendrix-favoriet is al talloze keren gecoverd (ook door Slash, want de legendarische riff diende als intro van Civil War tijdens concerten van Guns N’ Roses), maar dat mag de pret niet drukken. Wel jammer is dan dat de gitaar van Slash zachter in de mix staat dan die van Wylde, maar we zijn allang blij dat er beeldmateriaal van dit heerlijke gitaarduel bestaat. Enjoy!