Op 5 maart 2010 werd het postume album Valleys Of Neptune van Jimi Hendrix uitgebracht op het Legacy-label, onder auspiciën van Experience Hendrix – oftewel de nabestaanden: de familie Hendrix. 

De opnames van de twaalf songs op dit album zijn grotendeels in 1969 gemaakt, waarvan zes in de Record Plant-studio in New York City in april en mei van dat jaar. Vijf tracks werden opgenomen in februari 1969 èn eentje in mei 1967 in de Olympic Studios in Londen. Deze nieuwe songs nam Jimi op nadat zijn derde album Electric Ladyland was uitgebracht in september 1968 en oorspronkelijk was het zijn bedoeling om deze nummers als vierde album uit te brengen, maar dit is duidelijk dus niet het geval geweest.

De muzikanten op de meeste tracks, met name die van februari en mei 1969, waren Noel Redding op bas en Mitch Mitchell op drums, oftewel The Jimi Hendrix Experience. Op drie tracks bespeelde Billy Cox de basgitaar. Op Stone Free verzorgen Roger Chapman (Family) en Andy Fairweather-Low (The Amen Corner) de backing vocals. Op verschillende songs doen verschillende percussionisten mee.

Tien van de twaalf songs werden door Jimi Hendrix geschreven. Bleeding Heart is in 1961 geschreven door bluesman Elmore James en het van Cream bekende Sunshine Of Your Love is een compositie van Jack Bruce, Eric Clapton en Pete Brown. De meeste songs (met name de bekende titels) op Valleys Of Neptune zijn op postume albums, doorgaans in iets andere versies, uitgebracht.

Alle twaalf de songs werden door Hendrix zelf geproduceerd en Eddie Kramer was vaak de opnametechnicus en hij deed ook de mix en productie voor de postume versies van de songs. Op zes songs werd de opnametechniek verzorgd door George Chkiantz, Gary Kellgren op drie songs en op eentje. Hendrix-manager Chas Chandler produceerde de track Mr. Bad Luck, die op 5 mei 1987 werd afgemaakt met Noel Redding en Mitch Mitchell. Voor de versie op Valleys Of Neptune wordt Hendrix’ jongere zus Janie Hendrix als mede-producer vermeld, samen met Eddie Kramer en John McDermott (die ook het uitgebreide verhaal in het boekje schreef). De mastering werd verzorgd door de bekende George Marino in Sterling Sound in New York.

De voorkant van de hoes en het boekje is een combinatie van een schilderij dat door Jimi Hendrix zelf werd gemaakt en een portretfoto die werd gemaakt door Linda McCartney-Eastman.

Het album kreeg vooral lovende recensies en werd goed verkocht. In ons land was een gouden plaat voor de verkoop van 25.000 exemplaren het gevolg. In drie verschillende Amerikaanse Billboard-lijsten werd de eerste plaats bereikt en in de Billboard Album 200 werd nummer vier bereikt. In Canada was nummer twee de hoogste notering en in Nederland nummer vier. In het Verenigd Koninkrijk was nummer 21 de topnotering.