Op 10 december 2007 was er een eenmalige reünie van de overgebleven leden van Led Zeppelin: Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones, aangevuld door Jason (zoon van John) Bonham in de Londense O2 Arena. Het concert was heel snel uitverkocht en op de zwarte markt werden hoge prijzen betaald voor tickets.

Na het plotseling overlijden van drummer John Bonham, op 27 september 1980, was de in 1968 opgerichte band (die was voortgekomen uit The Yardbirds en The New Yardbirds) gestopt. De band en manager Peter Grant maakten op 4 december 1980 bekend dat ze na het overlijden van ‘Bonzo’ niet meer verder konden.

Live Aid
Op 13 juli 1985 vond zoals bekend het Live Aid-festival plaats en onder de naam Led Zeppelin gaven Robert Plant en Jimmy Page in het JFK Stadium in Philadelphia een optreden, met als vervanger van John Bonham maar liefst twee drummers: Phil Collins (die per Concorde vanuit Londen was overgevlogen) en Tony Thompson (bekend van o.m. Chic) en op basgitaar Paul Martinez. Ze speelden drie songs: Rock And Roll, Whole Lotta Love en Stairway To Heaven. Omdat de mannen niet hadden kunnen repeteren (met name met Collins) was het op z’n zachtst gezegd geen memorabel optreden. In latere uitzendingen en ook op de dvd-boxset van Live Aid was dit optreden niet te zien, omdat dit door Plant & Page werd verboden.

40 jaar Atlantic Records
Op 14 mei 1988 traden Page, Plant en Jones, samen met John Bonhams drummende zoon Jason, onder de naam Led Zeppelin op als headliner van het concert ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Atlantic Records. Vooraf hadden Page & Plant flinke ruzie over het wel of niet spelen van Stairway To Heaven, die uiteindelijk toch werd gespeeld. De gespeelde songs: Kashmir, Heartbreaker, Whole Lotta Love, Misty Mountain Hop en Stairway To Heaven. Tijdens de live-tv-uitzending van dit concert waren de keyboardklanken van John Paul Jones niet te horen. Kortom: ook hierover waren de mannen niet tevreden.

Ahmet Ertegun Tribute Concert
Op 10 december 2007 werd in de Londense O2 Arena het Ahmet Ertegun Tribute Concert gehouden, als eerbetoon aan de in 2006 overleden platenbaas Ahmet Ertegun van Atlantic Records. De belangstelling voor tickets was ontzettend groot, toen bekend werd dat Led Zeppelin een éénmalig optreden zou verzorgen. Men kon zich via een speciale website aanmelden voor tickets (voor 125 Pond oftewel 25 US Dollars), waarna er geloot werd wie in aanmerking kwam om tickets te kopen. Er waren zo’n 20 miljoen (!?!) gegadigden voor de slechts 20.000 kaarten voor dit concert, wat de band een vermelding in het Guinness Book Of Records opleverde.

Voordat Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones en Jason Bonham het podium bestegen, werd het publiek opgewarmd door optredens van onder meer Keith Emerson (ELP), Chris Squire (Yes), Alan White (Yes) en Simon Kirke (Bad Company) en de blazerssectie van Bill Wyman’s Rhythm Kings. Hierna werden Paul Rodgers (Free, Bad Company), Paulo Nutini, Mick Jones (Foreigner) plus een koor, Maggie Bell (Stone The Crows) en Alvin Lee (Ten Years After) begeleid door Bill Wyman’s Rhythm Kings. Pete Townshend van The Who zou in eerste instantie ook meedoen, maar hij trok zich terug toen hij vernam dat Led Zeppelin zou optreden. “Zij hebben mij echt niet nodig!”, liet hij weten.

Na een pauze begon dan eindelijk waar al die 20.000 fans en genodigden voor gekomen waren: het optreden van Led Zeppelin! De band opende met Good Times Bad Times en vervolgde met Ramble On, Black Dog, In My Time Of Dying/Honey Bee, For Your Life, Trampled Under Foot, Nobody’s Fault But Mine, No Quarter, Since I’ve Been Loving You, Dazed And Confused, Stairway To Heaven, The Song Remains The Same, Misty Mountain Hop, Kashmir en daarna de toegift, Whole Lotta Love. Het dolenthousiaste publiek bleef om méér roepen en dus kwamen de vier muzikanten terug voor de tweede toegift, Rock And Roll, waarna het toch echt afgelopen was.

Velen verwachtten (en hoopten) dat er een vervolg in de vorm van een tournee zou volgen, maar helaas: dat kwam er niet van! Vijf jaar later, in 2012, werden de opnames van het concert uitgebracht op dubbelcd en dvd, onder de titel Celebration Day, waarschijnlijk mede omdat er al veel bootlegs van het concert waren uitgebracht.