Vandaag tien jaar geleden, op 29 juni 2004 dus, werd het mini-album (ook wel ep genoemd) Feedback van Rush uitgebracht, op het eigen Anthem label. In 2004 vierde het Canadese trio het feit dat ze al 30 jaar samenspelen. 

In maart en april van dat jaar verbleven Geddy Lee (zang, bas, keyboards), Alex Lifeson (gitaren, mandola) en Neil Peart (drums, cymbals) in de Phase One Studios in hun thuisbasis Toronto. De productie doen de drie mannen samen met David Leonard, die ook de mix en de opnamen voor zijn rekening nam.

Neil Peart schrijft in de ‘liner notes’ dat ze terugdachten aan 30 jaar en langer geleden, toen ze alle drie nog in verschillende lokale bandjes speelden. Ze speelden voornamelijk covers, die ze van andere coverbands hadden gehoord. Meestal hoorden ze de originele versies pas veel later. De drie muzikanten besloten om een aantal van hun favoriete songs op te nemen, songs van bands waardoor ze in het verleden beïnvloed waren.

Feedback begint met Summertime Blues, de Eddie Cochran-rockabillyhit uit 1958 die in de versie van The Who bekender werd. Rush covert hier de heavy versie van Blue Cheer.

The Yardbirds is een band die de mannen van Rush erg goed vonden, want ze spelen zowel Heart Full Of Soul (overigens geschreven door Graham Gouldman) als Shapes Of Things.

Ook Buffalo Springfield was een grote invloed, getuige For What It’s Worth (geschreven door Stephen Stills) en Mr. Soul (geschreven door Neil Young), waarbij opvalt dat Geddy Lee in beide gevallen zijn best doet om zoveel mogelijk te klinken als de originele zangers (Stills en Young dus).

The Who’s The Seeker (uiteraard door Pete Townshend geschreven) wordt ook zeer getrouw aan het origineel uitgevoerd.

Seven And Seven Is kende ik niet; als componist staat Lee vermeld. Dit is echter niet Geddy, maar Arthur Lee, van de band Love.

De afsluiter van het ruim 27 minuten album is Robert Johnson’s Crossroads, in de versie van Cream. De enige driemansband die Rush op deze plaat covert.

Van het album werd Summertime Blues als single uitgebracht in Canada en de VS. In de States bereikte deze 30ste plaats in de Mainstream Charts. Het album bereikte in Amerika de 19e plaats in de Billboard Hot 200. Hoe de verkoop in de rest van de wereld was, is ons niet bekend.

De wereldtournee die Feedback live promootte was R30: 30th Anniversary Tour getiteld en bracht de band onder meer naar Ahoy (uitverkocht!). In de Festhalle in Frankfurt werd het concert van 24 september 2004 opgenomen en in 2005 uitgebracht op blu-ray, dubbel dvd en dubbel cd. Van Feedback werden de volgende songs gespeeld: The Seeker, Heart Full Of Soul, Summertime Blues en Crossroads.