Met twee imposante boxsets liet Genesis via de Archive-serie een grote hoeveelheid aan zeldzame en in sommige gevallen nooit eerder verschenen tracks los op het publiek. Het eerste deel biedt een overzicht van de ‘Peter Gabriel-periode’ en is vandaag precies 15 jaar geleden verschenen.

Het meest interessant op dit eerste deel van de Genesis Archive-serie zijn ongetwijfeld de eerste twee cd’s. Die bevatten namelijk een complete live-registratie van het The Lamb Lies Down On Broadway-album, iets waar de fans al tijden naar hunkerden. Jammer voor de puristen: een deel van de zang van Peter Gabriel is ergens in de jaren 90 opnieuw opgenomen, omdat zijn absurde kostuums er bij de oorspronkelijke opname uit 1975 voor hadden gezorgd dat hij niet altijd even goed hoorbaar was. Ook Steve Hackett dook de studio in om een aantal partijen opnieuw in te spelen.

De rest van de boxset bestaat eveneens uit een keur aan interessant materiaal, zoals singleversies en b-kanten, een volledige liveopname van Supper’s Ready uit 1973 en een heleboel demo’s uit 1967 en 1968, gemaakt nog voor het allereerste album From Genesis To Revelation verscheen.

Een aantal tracks die op de beide Archive releases staan hebben inmiddels opnieuw het daglicht gezien via de uitgebreide SACD/DVD-remasters die Genesis een aantal jaren geleden uitbracht, maar het grootste deel van deze 1967-1975-editie is biedt nog steeds exclusief materiaal. Nieuw is de box echter niet meer te krijgen en voor een tweedehands exemplaar moet de fan inmiddels wel het nodige neertellen.