Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat het live-album MTV Unplugged van KISS verscheen. Voor de gelegenheid kwam de band bijeen in de oorspronkelijke bezetting, waarbij drummer Peter Criss en gitarist Ace Frehley ook acte de présence gaven. Behalve dat de elektrisch versterkte muziek voor dit optreden werd ‘uitgeplugd’, lieten de mannen ook hun wilde uiterlijk achterwege: MTV Unplugged was het eerste optreden van de originele line-up zonder de bekende make-up van de mannen.

Toen MTV in de jaren negentig nog heuse muziektelevisie maakte, nodigde de zender grote artiesten uit om muziek te maken. Deze concerten moesten bijzondere optredens zijn: geen elektrische rockmuziek, maar juist akoestische bewerkingen van de nummers van de artiest van dienst moesten worden gespeeld. Zo speelden onder meer Nirvana, REM, Bob Dylan en Eric Clapton enkele van hun beste concerten in de serie van MTV Unplugged.

In het kader van deze akoestische optredens, werd ook de band KISS uitgenodigd. Paul Stanley en Gene Simmons, op dat moment de enige bandleden van de originele bezetting, nodigden Criss en Frehley uit om in een reünie-bezetting deel te nemen, die het aanbod aannamen. Na vijftien jaar stonden de mannen weer samen op één podium; de reacties waren zodanig positief dat ook het jaar erop KISS in de oorspronkelijke groepsverdeling op tournee ging.

Het optreden werd 9 augustus 1995 opgenomen in de MTV Sony Studios in New York City, een half jaar later verscheen de cd-registratie van dit optreden. Een decennium later kwam een dvd-release uit, als onderdeel van Kissology Volume Three: 1992–2000. Deze dvd bevat de onuitgebrachte Unplugged-nummers Hard Luck Woman (met Stanley als zanger), Heaven’s On Fire, Spit, C’mon And Love Me en God Of Thunder. Voor de KISS-verzamelaars verscheen een lp-versie op geel vinyl en met een poster bijgevoegd.