Jericho was de eerste Kanaänitische stad die de Israëlieten onder leiding van Jozua innamen, mede dankzij de vallende stadsmuren. Voor The Band was Jericho de eerste plaat tijdens de reünie. Het album was echter niet het eerste wapenfeit van een muzikale heropleving. Het bleek een allegaartje, waarop creativiteit en personele bezetting in verval duidelijk te horen waren.

Begin jaren tachtig belde drummer en zanger Levon Helm met zijn vrienden van The Band, met wie hij tot 1976 een groep vormde. Of zij het zagen zitten om weer bij elkaar te komen. Vrijwel iedereen reageerde enthousiast; alleen gitarist en tekstschrijver Robbie Robertson weigerde mee te doen.

Robertson werd in The Reunited Band ook node gemist. Het gebrek aan een creatieve tekstschrijver zorgde ervoor dat de groep weliswaar muzikaal goed speelde, maar dat het enthousiasme van hun hoogtijdagen ver weg was.

In de reüniefase nam The Band drie studioalbums op, na Jericho volgden High On The Hog en Jubilation. Het eerste album van het drieluik was een soort allegaartje, met covers en zelfgeschreven nummers uit de periode van 1983 tot 1993, de tijd dat The Band weer toerde. Zo is onder meer toetsenist/zanger Richard Manuel nog te horen op het nummer Country Boy; tijdens de 1986-tour hing de aan drank verslaafde muzikant zich op in zijn hotelkamer.

Ook Manuels opvolger in de groep, Stan Szelest, is op Jericho te horen, hoewel hij tijdens het toeren eveneens kwam te overlijden, na een hartaanval in 1991. Opnieuw verruilde een Band-lid het tijdelijke voor het eeuwige, wat de studioalbums van The Band niet ten goede kwam.

Natuurlijk, de groep speelde muzikaal gezien uitstekend, zeker als je luistert naar de versies van Bruce Springsteens Atlantic City en Bob Dylans Blind Willie McTell. Sterker nog, Dylan vond in de versie van ‘Willie’ door The Band een definitieve versie; sindsdien gebruikt de zanger deze versie van ‘Willie’ tijdens zijn eigen concerten.

Dat is dan ook de schamele erfenis van The Reunited Band, die weinig in staat bleek te zijn om de wereld (opnieuw) te veroveren.