Vijf jaar na Steel Wheels (1989) kwam op 11 juli 1994 het Rolling Stones-album Voodoo Lounge uit. Voor de Britse en Europese markt betekende dit het 20e en voor de Amerikaanse markt het 22e studioalbum van de band. In de periode tussen Steel Wheels en Voodoo Lounge was de relatie tussen The Glimmer Twins (Mick en Keith) niet echt goed te noemen. Keith bracht in 1992 zijn soloplaat Main Offender uit en Mick kwam in 1993 met zijn derde soloalbum Wandering Spirit. Deze albums brachten blijkbaar onvoldoende (financiële?) voldoening, zodat de mannen in 1993 weer besloten om een nieuwe Rolling Stones-plaat te gaan opnemen.

Vanaf september 1993 werd in drie aaneengesloten periodes aan de opnamen van het album gewerkt, tot aan 23 april 1994. De eigenlijke opnames vonden plaats in de Windmill Lane Studio in Dublin, beter bekend als de U2 Studios. De pre-productie werd gedaan in de Blue Wave Studios op het eiland Barbados. Het mixen gebeurde in de A&M Recording Studios in Hollywood, behalve I Go Wild, dat door Bob Clearmountain werd gemixt in de Right Track Studios in New York. De productie werd gedaan door Don Was en The Glimmer Twins.

Voodoo Lounge was het eerste Rolling Stones-studioalbum zonder Bill Wyman, die begin 1991 uit de band stapte. Hij werd opgevolgd door de ervaren sessiebassist Darryl Jones (“The Munch”). Enkele van de andere muzikanten die meedoen op het album: toetsenist Chuck Leavell, achtergrondzanger Bernard Fowler, accordeonist Flaco Jimenez, organist Benmont Tench, percussionist Lenny Castro en de onlangs overleden Bobby Womack als achtergrondzanger.

Alle 15 nieuwe songs werden, zoals gebruikelijk, door Mick en Keith geschreven. Het album werd uitgebracht door Virgin Records en in 2009 geremasterd door Universal Music. Tegenwoordig is er ook een vinylversie, op dubbel-lp. Vijf van de songs werden op single uitgebracht, met wisselend succes. Love Is Strong was de grootste hit, gevolgd door You Got Me Rockin’. Verder kwamen Out Of Tears, Sparks Will Fly en I Go Wild als single uit.

Het album was een groot succes voor de Stones, het leek haast wel een comeback! De meeste recensenten waren erg tevreden over de plaat en de wereldwijde verkoopcijfers waren ook uitstekend: Goud in Oostenrijk, Japan, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In Frankrijk werd het dubbel goud. Platina in Duitsland, Nederland en Mexico en 2x platina in de VS en zelfs 3x platina in Canada. Voodoo Lounge bereikte de nummer 1 op de albumlijsten van Australië, Canada, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In de VS werd nummer 2 bereikt. Over heel Europa werden ruim 1 miljoen exemplaren verkocht, goed voor een Europese platina onderscheiding.

Al vrij snel na de release kwamen er bootlegs met outtakes op de (zwarte) markt, waaronder de twee 4-cd boxen Voodoo Brew en Voodoo Stew. De geluidskwaliteit hiervan is behoorlijk goed; wie deze opnamen gelekt heeft is uiteraard niet bekend.

De wereldtournee die volgde op de release van het album was een groot succes en bracht de band naar vrijwel alle continenten. Op de in 1995 verschenen dvd Voodoo Lounge Live staat het concert dat de band in 1994 in het Joe Robbie Stadion in Miami, Florida gaf. Speciale gasten tijdens het concert waren: Bo Diddley (tijdens Who Do You Love) en Robert Cray (tijdens Stop Breaking Down).

Tijdens de tournee traden de Stones maar liefst zeven keer in ons land op. Eerst twee dagen (26 en 27 mei 1995) in Paradiso, waar een gedeelte van het livealbum Stripped werd opgenomen, en daarna op 13 en 14 juni in het Goffertpark in Nijmegen, op 18 juni op de Draf- en Renbaan in Landgraaf en tenslotte op 29 en 30 augustus in het Feyenoord Stadion in Rotterdam.