Vandaag dertig jaar geleden, op 18 januari 1988, werd de langspeelplaat Blow Up Your Video van de Australische hardrockband AC/DC uitgebracht op het Albert-label in Australië en Atlantic Records/Atco in de rest van de wereld. Het was de elfde Australische langspeler, internationaal de tiende en opvolger van de twee minder succesvolle albums Flick Of The Wrist (1983) en Fly On The Wall (1985). Overigens verscheen in 1986 Who Made Who, een verzamelaar. Sommige spreken zelfs van een comeback als het om Blow Up Your Video gaat; in elk geval werd het een millionseller voor de band.

De opnames werden in de maanden augustus en september 1987 gemaakt in de Miraval Studio in Le Val, Frankrijk, met voor het eerst sinds Powerage (1978) Harry Vanda en George Young als producers. In juli van dat jaar verbleven de bandleden in de Londense Nomis Studio om daar de songs voor het album te schrijven en de demo’s op te nemen.

In totaal namen de mannen zestien nieuwe songs op, waarvan er uiteindelijk tien op het album terecht kwamen. Alle tracks werden geschreven door Malcolm Young, Angus Young en Brian Johnson (alle teksten). De bezetting van AC/DC op dit album bestond uit zanger Brian Johnson, slaggitarist Malcolm Young, sologitarist Angus Young, bassist Cliff Williams en voor het laatst Simon Wright op drums. De albumtitel is een regel uit de song That’s The Way I Wanna Rock ’n Roll.

De tien songs op het bijna drie kwartier durende album zijn: (kant A van de vinylversie) Heatseeker, That’s The Way I Wanna Rock ‘n Roll, Meanstreak, Go Zone, Kissin’ Dynamite, (kant B van de vinylversie) Nick Of Time, Some Sin For Nuthin’, Ruff Stuff, Two’s Up en afsluiter This Means War. Het album kreeg goede kritieken en was een groot succes, het bestverkochte AC/DC-album sinds For Those About To Rock We Salute You uit 1981. In het Verenigd Koninkrijk werd nummer twee op de albumlijst behaald en in de Verenigde Staten was nummer twaalf de hoogste notering. Dáár verkocht de band minstens een miljoen exemplaren, goed voor een platina onderscheiding. In Nederland was nummer 28 de hoogste notering op de albumlijst, waarin de plaat tien weken genoteerd stond. Het album werd genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrumental, maar de prijs werd niet gewonnen. Het album werd uitgebracht op cd, vinyl en muziekcassette.

Op single verscheen in februari Heatseeker, dat nummer twaalf in het VK haalde en nummer 26 in Duitsland en in maart That’s the Way I Wanna Rock ‘n’ Roll. Beide singles wisten de Nederlandse hitlijsten niet te halen.

Op 22 februari 1988 ging AC/DC voor het eerst in zeven jaar touren in thuisland Australië, tussen mei en november volgde een zeer uitgebreide Amerikaanse tournee. De alcoholverslaving van Malcolm Young nam steeds grotere vormen aan en, zo vertelde hij later in een interview, hij bedacht zich dat hijzelf allerlei symptomen bij zichzelf ontdekte die hij ook had opgemerkt bij Bon Scott, die zich immers had doodgedronken. Hij vertelde aan broer (en geheelonthouder) Angus en, later, de rest van de band dat hij zich wilde laten behandelen om af te kicken van zijn alcoholverslaving en meldde zich daarop bij de AA. Tijdens de tour werd hij vervangen door neef Stevie Young, die zoals bekend hem ook verving toen zijn dementie erger werd.