Precies dertig jaar geleden verscheen Heading For A Storm, het tweede album van de vaderlandse hardrockband Vandenberg.

Heading For A Storm verscheen een jaar na het zeer succesvolle debuutalbum Vandenberg. Op die plaat staat de megahit Burning Heart en mede door dat nummer werd Vandenberg als voorprogramma gevraagd voor topbands als Kiss en Ozzy Osbourne. Het tweede album blijkt helaas niet zo aan te slaan als het debuut, maar toch bevat Heading For A Storm wel degelijk een aantal zeer goede hardrocknummers. Net zoals op het debuut zijn alle liedjes weer geschreven door Adje Vandenberg en opnieuw werd het album weer geproduceerd door Stuart Epps in de legendarische Jimmy Page-studio’s.

Heading For A Storm opent met Friday Night en Welcome To The Club. Beide waren potentiёle hitnummers. Waarom dat toch niet lukte, blijft een mysterie, maar het had waarschijnlijk met de verandering in muziekstijl te maken. De semiballade Different Worlds was gelukkig voor de band wel een bescheiden hit en werd vooral gezien als de opvolger van het zo succesvolle Burning Heart.

Heading For A Storm stelde met een 169ste plaats in de Amerikaanse hitparade nogal teleur en het derde album Alibi deed het nog slechter. Toch blijft Vandenbergs tweede album de moeite waard, zeker al door de toch weer imponerende gitaarsolo’s van Adje. Ook de surrealistische hoes van het album, geschilderd door de gitarist zelf, is opmerkelijk.

Een tijdje geleden verscheen de speciale luxe versie van Heading For A Storm en deze bevat o.a. een prachtig boekje, een interview met Adrian en drie bonustracks, namelijk: Ready For You, Lost In A City en Too Late. En laten we eerlijk zijn, Nederlandse AOR/hardrock klonk op Heading For A Storm nooit meer zo goed als in 1983…