Na het zeer succesvolle, uitstekende album Back In Black, de eerste AC/DC-plaat met de nieuwe zanger Brian Johnson, was het voor de hardrockers van Down Under niet gemakkelijk om met een even goed of beter album op de proppen te komen. In juli 1981 begon de band toch maar aan het achtste studiowerk dat de welluidende titel For Those About To Rock (We Salute You) zou krijgen. De titel is gebaseerd op de klassieke groet ‘Ave, Caesar, morituri te salutant’ (Heil, Caesar, wij die gaan sterven, groeten u) van Romeinse gevangenen die werden geëxecuteerd in het Colosseum.

For Those About To Rock was een zeer succesvol album met ‘klassieke’ AC/DC-songs als Let’s Get It Up, Inject The Venom, Evil Walks, Put The Finger On You en natuurlijk de titelsong. AC/DC’s achtste studioalbum werd hun eerste lp die de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Charts behaalde en in Australië piekte het album op plaats 3. De twee singles van de plaat, Let’s Get It Up en de titelsong, deden het in Engeland met een dertiende en vijftiende plaats commercieel gezien ook erg goed. For Those About To Rock verkocht wereldwijd ongeveer 7 miljoen keer en is dan ook het best verkochte AC/DC-album ooit.

For Those About To Rock staat vol met vette gitaarriffs, hooks en solo’s van Angus Young, schreeuwende, bijna hysterische vocalen van Brian Johnson en de teksten zijn vaak seksistisch, simplistisch en soms zelfs gewoon kinderachtig. Luister maar eens aandachtig naar Inject The Venom, Put The Finger On You of Let’s Get It Up: “It’s high tide, so let’s ride, the moon is risin’ and so am I.”

De titelsong werd door AC/DC heel vaak gebruikt als afsluiter, met kanonschoten, van hun concerten. Bovendien is dat nummer ook nog te beluisteren op AC/DC’s eerste soundtrackalbum Who Made Who (1986) voor de film Maximum Overdrive, gebaseerd op een roman van Stephen King. For Those About To Rock is met afstand het beste nummer van de plaat, Let’s Get It Up is funky en enigszins ‘sexy’ en Night Of The Long Knives is nogal poppy, oftewel commerciële metal pur sang. Echte rocksongs, het betere werk dus, zijn Put The Finger On You, C.O.D. en de titelsong.

For Those About To Rock is een aardig rock/metalalbum van AC/DC, maar het kan helaas niet tippen aan meesterwerken zoals Let There Be Rock of Powerage.