Het tweede album van U2, October, is vandaag 35 jaar oud. Het materiaal van deze langspeelplaat werd voor een groot gedeelte geschreven tijdens de tournee van het debuut Boy. De teksten waren van de hand van frontman Bono, die maandenlang aan de liedteksten had gewerkt. Desondanks werd deze plaat onder grote druk opgenomen: de koffer met teksten werd tijdens een concert in Portland (Oregon) op 22 maart 1981 gestolen door zogenaamde groupies.

Tijd om nieuw materiaal te schrijven, was er niet voor Bono, The Edge, Adam Clayton Larry Mullen jr. Als pas beginnende band hadden de Ieren niet de mogelijkheid en invloed om de geplande studiotijd uit te stellen. De opnames van het album werden in de maanden juli en augustus van 1981 in de Windmill Lane Studios in Dublin volbracht.

Om toch de nummers op te nemen, werd op de teksten geïmproviseerd, terwijl de muziek live werd ingespeeld. Is That All? is het resultaat van zo’n improvisatie. De riff uit dit nummer was afkomstig van het eerder bedachte lied The Cry. Deze song werd nooit opgenomen, maar wel gespeeld als intro bij live-uitvoeringen van The Electric Co (van het album Boy). Is That All? wordt live gespeeld in de vorm van Cry, een nummer dat alleen live wordt gezongen en geen vaste tekst kent, maar de muziek heeft van Is That All?.

Tekstueel heeft October een sterk christelijk karakter. Zoals in bijvoorbeeld Tomorrow, over de dood van Bono’s moeder. De zanger zingt hierin bijvoorbeeld: “Open up, open up, to the Lamb Of God / To the love of He / Who made the blind to see.”.

De handgeschreven teksten van Bono zijn bijna anderhalf decennium geleden overigens weer teruggebracht bij de Ier. In 2004 werd de koffer bezorgd door Cindy Harris. De koffer lag al jaren op de zolder van haar huis.