Op 29 september 1976 werd de eerste live-dubbelaar van de Canadese progrockband Rush uitgebracht op het Anthem-label in thuisland Canada, Atlantic in Japan en op Mercury in de rest van de wereld. Het was het vijfde album van het trio Geddy Lee (zang, basgitaar, keyboards), Alex Lifeson (gitaren) en Neil Peart (drums, percussie) en de opvolger van het succesvolle studiowerk 2112. Het album verscheen op vinyl, muziekcassette en 8-track (in de VS).

De opnames werden gemaakt in thuisstad Toronto, Ontario, tijdens de tournee ter promotie van 2112, in het plaatselijke theater Massey Hall (stammend uit de jaren twintig van de vorige eeuw), op drie achtereenvolgende dagen: 11, 12 en 13 juni 1976. Hiervoor werd een mobiele studio gehuurd, The Fedco Mobile Unit genaamd. Terry Brown deed de opnametechniek en samen met de drie bandleden ook de productie. De mix werd in de Toronto Sound Studios gedaan, die uiteraard in Toronto staat. Ook toen al was Howard Ungerleider de tourmanager en verantwoordelijk voor de lichtshow, iets wat hij tot aan de (waarschijnlijk) laatste tournee van Rush heeft gedaan. Het hoesontwerp is, zoals gebruikelijk, van Hugh Syme. De albumtitel is geleend van William Shakespeare’s toneelstuk As You Like It.

Kant A van de eerste plaat opent met Bastille Day, gevolgd door Anthem, Fly By Night/In The Mood en eindigt met Something For Nothing. Kant B opent met Lakeside Park en daarna is het grootste gedeelte van 2112 (namelijk 15:45 minuten) te horen; alleen de gedeelten Discovery en Oracle: The Dream ontbreken. Dit was zoals de band de ‘suite’ 2112 altijd live uitvoerde tot aan de Test For Echo Tour in 1996-1997. Op het live-album van die tournee (Different Stages) staat de volledige versie van 2112.

Kant A van de tweede plaat bevat het bijna twaalf minuten durende By-Tor & The Snow Dog (alle vier gedeelten) en daarna In The End. Kant B begint met een bijna vijftien minuten durende medley van Working Man en Finding My Way, inclusief een prachtige drumsolo van ‘the professor on the drum’ Neil Peart. Afsluiter van de dubbel-lp is What You’re Doing. Alle  songs op All The World’s A Stage zijn geschreven door Alex Lifeson en Geddy Lee (muziek) en Neil Peart (teksten, muziek) en in enkele gevallen door Lee en Lifeson en Lee en Peart en in één geval door Lifeson en Peart. De totale speelduur van de originele release is 79:32 minuten.

Op de eerste cd-uitgave (1990) ontbrak What You’re Doing, omdat in die tijd de maximale lengte van cd’s niet boven de 75 minuten uitkwam. Op het verzamelalbum Chronicles uit 1990 staat deze song wel. In 1997 konden cd’s ook tot tachtig minuten duren en dus stond deze song sindsdien op de geremasterde cd-versie. Op deze remaster (evenals alle geremasterde albums tussen Rush en Permanent Waves) staat sindsdien groot op de hoes vermeld ‘The Rush Remasters’. De bekende Bob Ludwig remasterde het album voor deze uitgave. In 2011 werd het album opnieuw geremasterd door Andy VanDette, voor de ‘Sector’ boxsets; All The World’s A Stage is onderdeel van ‘Sector 1’. In 2015 werd het album speciaal voor vinyl geremasterd door Sean Magee in de Abbey Road Studios in Londen, in het kader van de ’12 Months Of Rush’ promotie-actie. Ook werd een hd-audio versie gemaakt voor zowel 24-bit/96 kHz als 24-bit/192 kHz.

Het album bereikte in 1976 de veertigste plaats op de Billboard Albums Chart in de VS en werd daar met goud bekroond. In 1981 werd dat zelfs platina. In Canada werd het in december 1976 ook goud en in 1978 platina. In het Verenigd Koninkrijk kreeg de band een zilveren plaat uitgereikt. Van het album werd één 7” single uitgebracht, in de VS: Fly By Night met In The Mood als B-kant. Ook hiervan is niet bekend wat deze heeft gedaan in de hitlijsten.

All The World’s A Stage wordt sinds de release vaak genoemd in lijsten van beste live-albums. Rush begon met All The World’s A Stage aan een behoorlijke serie concertregistraties. In feite kwam er steeds na vier studioalbums weer een live-dubbelaar uit, je zou kunnen zeggen dat deze steeds de afsluiting van een periode van de band was. Sinds 2003 brengt de band na ieder studioalbum en de daaropvolgende tournee steeds een liveplaat uit, met in 2015 R40 Live als laatste – vrijwel zeker althans, omdat de band heeft bekendgemaakt niet meer te gaan toeren.