Op 28 februari 1976 wordt de langspeelplaat Blue For You van Status Quo uitgebracht op Vertigo en Capitol in de VS, op zowel vinyl als muziekcassette. Het is de negende lp van de band (de vijfde op het Vertigo-label) en de opvolger van het succesvolle On The Level uit 1975.

De opnames werden in december 1975 en januari 1976 gemaakt in de Phonogram Studios in Londen met als producer de band zelf èn co-producer Damon Lyon-Shaw. De opnametechniek werd gedaan door Hugh Jones. De plaat werd in een klaphoes uitgebracht, met de teksten afgedrukt op de binnenhoes. De binnenkant van de klaphoes bevat een grote live-foto van de band in karakteristieke Quo-pose: hoofden en haar van Parfitt, Rossi en Lancaster naar beneden gericht, alleen Coghlans gezicht is (gedeeltelijk) te zien, net achter zijn hihat. Op de voorkant van de hoes zijn de vier muzikanten te zien, allen gekleed in blauwe jeanskleding. In het VK werd de band gesponsord door Levi’s en in ons land door Lois. In het VK werden 6000 posters verspreid in jeanswinkels, in ons land zo’n 3000. Blue For You was het laatste album van de Frantic Four-formatie (gitarist-zanger Francis Rossi, gitarist-zanger Rick Parfitt, bassist-zanger Alan Lancaster en drummer John Coghlan), want hierna werd toetsenist Andy Bown tot officieel bandlid aangenomen, hij werkte al heel wat jaren mee bij zowel plaatopnames als optredens.

Singles
In februari 1976 werd de door Rick Parfitt geschreven single Rain uitgebracht (met You Lost The Love als B-kant), die het tot nummer zeven in de Britse singleslijst schopte; in ons land kwam Rain zelfs tot nummer vijf! In juli 1976 werd een verkorte versie van Mystery Song (met op de B-kant Drifting Away van de lp Quo uit 1974) uitgebracht, die het tot elf in het VK en dertien bij ons schopte. Parfitt en Bob Young schreven deze song. In december 1976 bracht de band opnieuw een single uit, een cover van een oud countryliedje uit 1952 van Hank Thompson And His Brazos Valley Boys (geschreven door Arlie Carter en William Warren): Wild Side Of Life, hoewel de oorspronkelijke titel Honky Tonk Angel was. Rossi grapte in die periode dat het zo moeilijk was om aan de originele single te komen, dat ze maar besloten deze zelf op te nemen en uit te brengen. Op de achterkant All Through The Night. Wild Side Of Life was sinds de band het vorige label Pye verliet de eerste speciaal opgenomen single, hiervoor waren het steeds al dan niet ingekorte albumtracks die op single werden uitgebracht. Wild Side Of Life werd niet door de band geproduceerd, maar door Roger Glover, de (toen) ex-bassist van Deep Purple.

De songs
Het album opent op kant A met Is There A Better Way (Francis Rossi, Alan Lancaster), gevolgd door Mad About the Boy (Francis Rossi, Bob Young), Ring Of A Change (Francis Rossi, Bob Young), Blue For You (Alan Lancaster) en Rain (Rick Parfitt). Kant B bevat de volgende songs: Rolling Home (Francis Rossi, Alan Lancaster), That’s A Fact (Francis Rossi, Bob Young), Ease Your Mind en tenslotte Mystery Song (Rick Parfitt, Bob Young), die ook wel eens als The Mystery Song wordt betiteld. Bob Young was niet alleen mede-tekstschrijver (van vooral Rossi) maar naast tourmanager ook bespeler van de mondharmonica. Ook tijdens de reünieconcerten van de Frantic Four-formatie (2013/2014) was hij steeds op het podium om mee te spelen.

Ergens eind jaren ’90 kwam het album op cd uit en in 2005 geremasterd op cd met een vijftal bonustracks: You Lost The Love (Francis Rossi, Bob Young), die wel tijdens de Blue For You-sessies werd opgenomen, maar niet op het album terecht kwam. De singleversie van Mystery Song, de single Wild Side Of Life (Artie Carter, William Warren), All Through the Night (Francis Rossi, Alan Lancaster) en tenslotte de demoversie van Wild Side Of Life. In 2015 werd het album opnieuw op vinyl uitgebracht.

In de Britse albumlijst kwam Blue For You op nummer één binnen en ook in ons land werd die positie bereikt, het album bleef drie weken op deze plek staan. Het was dan ook het tot dan toe best verkochte Status Quo-album, zowel in het VK als in ons land.

Om het album te promoten volgde een uitgebreide tournee door Groot Brittannië en Europa. Ons land werd uiteraard ook aangedaan, op 15 augustus 1976 stond Quo in het Rotterdamse Ahoy’, de tot dan toe grootste Nederlandse zaal. De band kreeg zowel voor het album als de concerten lovende recensies en besloten werd om een aantal optredens op te nemen. Dit gebeurde eind oktober in de Apollohal in het Schotse Glasgow, want de Schotse fans waren het fanatiekst (al mogen de Nederlanders met een zeer actieve en grote fanclub niet onderschat worden). De opnames kwamen in 1977 terecht op het nog altijd veelgeprezen dubbelalbum Live.