Op 20 juni 1978 werd het album Double Vision van de Brits-Amerikaanse rockband Foreigner uitgebracht op het Atlantic Records-label. Het was de tweede langspeelplaat van de band en opvolger van debuutalbum Foreigner uit 1977.

De band Foreigner werd in 1976 opgericht door de Britse gitarist/toetsenist Mick Jones (die eerder in bands als Spooky Tooth en The Leslie West Band speelde), zijn landgenoot Ian McDonald (multi-instrumentalist, maar vooral saxofonist en toetsenist die hiervoor in King Crimson speelde) en de Amerikaanse zanger Lou Gramm. Omdat zowel Jones als McDonald en drummer Dennis Elliott Brits zijn, bedacht Mick Jones de bandnaam Foreigner. Het eerder genoemde debuutalbum leverde de band meteen drie grote hits op: Feels Like The First Time, Cold As Ice en Long, Long Way From Home.

Voor de opnames van Double Vision ging de band naar de Sound City Studios in Van Nuys, Los Angeles, Californië, een pand waar voorheen de versterkerfabrikant Vox gevestigd was. De studio opende in 1969 en sloot in 2011, al konden huurders er wel gebruik van maken. Veel klassieke albums werden er tussen 1969 en 2011 opgenomen, zoals After The Gold Rush van Neil Young, Not Fragile van Bachman-Turner Overdrive, Fleetwood Mac van Fleetwood Mac en Caribou van Elton John. Ook namen acts als Grateful Dead, Cheap Trick, REO Speedwagon, Tom Petty & the Heartbreakers, Pat Benatar, Dio, Nirvana, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Metallica en Johnny Cash er albums op. In 2017 werd de studio gekocht en heropend door Dave Grohl van the Foo Fighters.

De productie van Double Vision werd verzorgd door het trio Keith Olsen, Mick Jones en Ian McDonald. De opnametechniek deed Keith Olsen, geassisteerd door David De Vore, terwijl Jimmy Douglass voor de mix verantwoordelijk was. John Kalodner was de executive producer. Foreigner bestond ten tijde van de opnames naast Jones, McDonald, Elliott en Gramm uit Ed Gagliardi op bas en Al Greenwood op keyboards. Als extra achtergrondzanger werkte Ian Lloyd mee. De arrangementen voor de strijkers zijn van de van Toto bekende David Paich.

Op het album staan tien songs, op de originele vinylversie betekent dat vijf songs per kant. Alle songs zijn qua tekst en muziek geschreven door Mick Jones, behalve waar anders vermeld. Kant A opent met Hot Blooded (Lou Gramm/Mick Jones), gevolgd door Blue Morning, Blue Day (Lou Gramm/Mick Jones), You’re All I Am, Back Where You Belong, Love Has Taken Its Toll (Lou Gramm/Ian McDonald). Kant B: Double Vision (Lou Gramm/Mick Jones), de instrumental Tramontane (Al Greenwood, Ian McDonald/Mick Jones), I Have Waited So Long, Lonely Children en afsluiter Spellbinder (Lou Gramm/Mick Jones). Het hoesontwerp en de daarop afgebeelde foto’s zijn van de hand van Norman Seeff.

Double Vision werd uitgebracht op vinyl, muziekcassette en 8-Track cassette. De eerste cd-versie kwam in 1985 uit, eerst in Japan en daarna in de VS en Europa. Tien jaar later kwam er een geremasterde cd uit. In 2011 kwam er een hybride SACD uit, door Mobile Fidelity Sound Lab.

Zowel in de VS (in de Billboard 200) als in Canada (de Top Albums lijst) werd nummer drie bereikt. In het VK was nummer 32 de hoogste notering, evenals in Nieuw-Zeeland. In ons land werd de albumlijst niet gehaald. In Canada kreeg de band twee keer een platina onderscheiding, voor 200.000 verkochte exemplaren. In de VS waren er ruim zeven miljoen verkochte exemplaren, goed voor maar liefst zeven platina platen!

Drie singles werden van het album ‘getrokken’. Als eerste Hot Blooded, die zowel in de VS als in Canada de nummer drie positie in de hitlijsten behaalde, in het VK werd nummer 42 bereikt. De tweede single was titeltrack Double Vision, die nummer twee in de Billboardlijst en nummer zeven op de Canadese hitparade bereikte. De derde single Blue Morning, Blue Day deed het minder goed. Nummer 15 in de VS, nummer 21 in Canada en nummer 45 in het VK. Geen van deze singles behaalde in ons land de Top 40, alleen de Tipparade werd gehaald.