News Of The World is het vandaag veertig jaar oude zesde studioalbum van Queen. De plaat is vooral bekend van de ‘dubbele opener’ We Will Rock You en We Are The Champions, bij optredens het slotstuk van de show.

De twee voorafgaande platen van News Of The World waren beide vernoemd naar films van the Marx Brothers: A Night At The Opera en A Day At The Races. De reacties op deze twee albums waren wisselend: het eerste was succesvol vanwege de meesterlijke hit Bohemian Rhapsody, A Day At The Races werd daarentegen als slaapverwekkend omschreven.

De titel van dit zesde studioalbum is overigens ook weer geleend, maar dit keer van een Britse krant. De hoes van de lp is bijzonder vormgegeven: de tekening is van sciencefiction-artiest Frank Kelly Freas. De hoes is een kwartslag gedraaid ten opzichte van de opening, zodat je de volledige afbeelding in zijn geheel kunt zien door de hoes open te klappen.

News Of The World kent een aantal klassiekers, zoals Get Down Make Love, de genoemde dubbele single We Will Rock You en We Are The Champions en publiekslieveling Spread Your Wings. Luister bijvoorbeeld eens naar de versie van dit laatste nummer op de live-dubbelaar Live Killers.

Op News Of The World verscheen ook eindelijk het nummer Sheer Heart Attack. Dit nummer zou drie jaar eerder al op het gelijknamige album moeten verschijnen, maar was op dat moment nog niet af. Drummer Roger Taylor verzorgde vrijwel alle muziek op deze track.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van News Of The World verschijnt in november een heruitgave van deze plaat. Dit betreft een jubileumbox met drie cd’s, een lp en een nooit eerder uitgebrachte documentaire. De cd bevat experimenten met verschillende leadzangers en instrumenten. In de één uur durende documentaire Queen: The American Dream volgt de Britse radio-dj en presentator Bob Harris de band tijdens de News Of The World-tour door de Verenigde Staten.

Maandag 13 november staan Queen en inval-frontman Adam Lambert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Nu hopen dat de mannen wat extra’s spelen van News Of The World!