Het eerste livealbum van KISS, verschenen in 1975, was een groot succes voor de band, maar veel muziekcritici en misschien ook fans twijfelden over de ‘echtheid’ van het album; was het wel een echte liveplaat? Twee jaar later, en drie studioalbums (Destroyer, Rock And Roll Over en Love Gun) verder, brengt KISS een opvolger van Alive! uit, met de zeer originele titel Alive II.

Het tweede livealbum van KISS bevat vijftien livetracks, allemaal songs van de laatste drie studioalbums, en vijf nieuwe studiotracks. Meteen bij het openingsnummer Detroit Rock City is het duidelijk dat dit wel een echt livealbum is: KISS Alive II bevat de duidelijke essentie van live rock & roll-muziek. Luister maar eens naar Christine Sixteen, Hard Luck Woman, Tomorrow And Tonight of het heerlijke rockende I Stole Your Love. Ace Frehley steelt de show met zijn fantastische gitaarsolo’s in King Of The Night Time World en Shock Me, terwijl ook KISS-klassiekers zoals Shout It Out Loud en Makin’ Love door Frehley’s gitaarwerk live veel beter klinken dan de studioversies.

Alive II werd door muziekcritici en fans zeer goed ontvangen en commercieel gezien deed het album het zeer goed met een zevende plek in de Amerikaanse Billboard 220 Chart en zelfs een vijfde plek in de Canadese hitparade. Van het album werden twee singles uitgebracht, namelijk Shout It Out Loud en Rocket Ride, beide singles deden het commercieel gezien niet zo geweldig. Alive II bevat ook vijf nieuwe studiotracks, waarvan eigenlijk alleen Rocket Ride, geschreven door Frehley, de moeite waard is om te noemen.

Alive II werd in 2006 opnieuw uitgebracht, maar nu niet als dubbel-lp, maar als dubbel-cd. Het opvallendste aan het album is toch wel het feit dat er van de eerste drie zeer goede KISS-platen geen enkele track op terug te vinden is. Klassiekers als Rock And Roll All Nite, Deuce of Strutter zouden toch zeker een meerwaarde vormen voor dat album. Desondanks is Alive II een waardig en goed livealbum en een must voor KISS-fans!