At Fillmore East is het eerste live-album van de legendarische Allman Brothers Band, met in de gelederen natuurlijk de fameuze gitaristen Duane Allman en Dicky Betts.

De dubbel-lp At Fillmore East is opgenomen op 12 en 13 maart 1971 en dit album wordt onderhand toch wel gezien als een van de beste liveplaten aller tijden. Dat komt voornamelijk door de fantastische, lange southern blues/rock-tracks Whipping Post  (gecomponeerd door Gregg Allman), In Memory Of Elizabeth Reed (gecomponeerd door Dicky Betts) en You Don’t Love Me (opgedragen aan Willie Cobbs). Allman (Duane) en Betts gaan in deze nummers helemaal los en vooral voor gitaarliefhebbers is het tijdens deze songs puur genieten.

Het album opent trouwens met het heerlijke bluesnummer Statesboro Blues (luister vooral naar de slidegitaar van Duane Allman), van Blind Willie McTell, gevolgd door Done Somebody Wrong en een meesterlijke versie van T-Bone Walker’s Stormy Monday.

Van de eerder genoemde lange nummers zijn vooral In Memory Of Elizabeth Reed, met magistrale gitaarsolo’s van Betts, en Whipping Post, met afwisselende, flitsende gitaarsolo’s van Betts en Allman, de absolute hoogtepunten van dit fantastische album.

At Fillmore East betekende de artistieke en commerciële doorbraak voor de Allman Brothers Band en behaalde dan ook met gemak de platina status. Verdere noemenswaardige feiten: het album behaalde de dertiende plaats in de Billboard Album Charts en veertien dagen nadat het album de gouden status behaalde, verongelukte gitarist Duane Allman. Op At Fillmore East zijn twee drummers te horen, namelijk: Jan Johanny Johanson en Butch Trucks. Van de zeven nummers zijn er maar liefst vier een cover en het album is natuurlijk legendarisch geworden door de soms bijna onnavolgbare gitaarduels tussen Betts en Allman.

In 2003 verscheen een DeLuxe Editie met dezelfde nummers, maar dan in een andere volgorde en de volgende bonustracks: Midnight Rider, Trouble No More, Don’t Keep Me Wonderin’, One Way Out, Mountain Jam en Drunken Hearted Boy.

Dit klassieke live-album mag in geen enkele rockcollectie ontbreken.