Op 6 oktober 1969 werd in de Verenigde Staten en wereldwijd de single Come Together/Something van The Beatles uitgebracht. In het Verenigd Koninkrijk moest men tot 31 oktober wachten voordat de single in de platenwinkels te koop was. Apple 2654 is het catalogusnummer van deze dubbele A-kant-single. Come Together en Something zijn de eerste twee songs op kant 1 van de lp Abbey Road, die op 26 september 1969 werd uitgebracht.

Beide songs werden opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen, met uiteraard George Martin als producer. Come Together werd op verschillende dagen in juli 1969 opgenomen, terwijl de band over Something veel langer deed, namelijk tijdens diverse sessies in februari, april, mei en augustus 1969.

In ons land was Something de A-kant en de single komt op 25 oktober binnen in de Veronica Top 40 en blijft uiteindelijk op nummer 4 steken. Op 18 oktober 1969 komen de nummers, onafhankelijk van elkaar, de Billboard Hot 100 binnen. In die lijst staat Come Together eind november op nummer 1. Something blijft daar op 3 steken. In het Verenigd Koninkrijk ligt de single pas op 31 oktober in de winkels, met Something als A-kant, wat de eerste George Harrison compositie is die als A-kant van een single is uitgebracht. Something bereikt in het VK ook de derde plaats in de hitparade.

De openingszin ‘Something in the way she moves’ komt uit de gelijknamige song van James Taylors debuutalbum, dat uitgebracht is op het Beatles-label Apple Records. Something is een van de meest gecoverde Beatles-nummers, onder meer Frank Sinatra, Elvis Presley en Shirley Bassey (die ook een album onder die titel uitbracht) deden dat. Paul McCartney zingt het lied nog regelmatig tijdens zijn concerten als eerbetoon aan George Harrison. Harrison zelf zei dat de James Brown-uitvoering  zijn favoriete coverversie was.

Come Together is een Lennon/McCartney-compositie, voornamelijk geschreven door John Lennon. Omdat de eerste zin uit de song heel sterk lijkt op een stuk tekst uit “You Can’t Catch Me” van Chuck Berry, spande de uitgever van diens muziek, Morris Levy, een proces aan tegen Lennon. De tekst uit Come Together luidt: “Here come ol’ flattop, he come groovin’ up slowly”, terwijl het bij Chuck Berry klinkt als: “Here come up flattop, he was groovin’ up with me”. Lennon beloofde Levy te vergoeden door drie nummers op te nemen uit zijn catalogus. De opbrengsten zouden dan naar Levy gaan en niet naar Lennon. Twee van deze nummers, You Can’t Catch Me en Ya Ya stonden op Lennons album Rock ‘n’ Roll (1975), terwijl de derde, Angel Baby, na zijn dood werd uitgebracht. Come Together is door veel artiesten en bands gezongen, zoals The Supremes, Tina Turner, Michael Jackson, Elton John, Joe Cocker en Aerosmith.