Op 2 februari 1972 wordt het dubbelalbum Something/Anything? van de Amerikaanse zanger, gitarist en producer Todd Rundgren uitgebracht op het Bearsville-label. Het is de derde soloplaat van Rundgren en de opvolger van Runt, The Ballad Of Todd Rundgren uit 1971. Het album wordt zowel op vinyl (met klaphoes) als op 8-track en muziekcassette uitgebracht. Rundgren (68) is vooral bekend geworden als producer, met name van het album Bat Out Of Hell van Meat Loaf.

Something/Anything? is met recht een soloalbum te noemen. De opnames werden eind 1971 gemaakt in de volgende studio’s: I.D. Sound Studios (het merendeel van de songs) en Runt Recorders in Los Angeles, The Record Plant in New York City en Bearsville Studios in Woodstock. Driekwart van het album (kant A, B en C) nam hij in zijn eentje op, waarbij hij alle instrumenten bespeelde en daarnaast was hij de producer.

In I.D. Sound Studios nam hij alle muziek van de eerste drie plaatkanten op, de zangpartijen werden voornamelijk in The Record Plant opgenomen. Dáár werden ook alle songs van kant D opgenomen, deze werden live ingespeeld, zonder overdubs. Uiteraard had Todd hiervoor wel muzikanten ingehuurd, want in zijn eentje had hij dit niet op deze manier gekund. Onder deze ingehuurde muzikanten vinden we bekende namen als Rick Derringer op gitaar, John Slomos op drums, de Brecker Brothers (Randy en Mike) op trompet en tenorsax en Rick Vito op gitaar.

Het album
De vier plaatkanten hebben allemaal een eigen ‘subtitel’: Kant A heet A Bouquet Of Ear-catching Melodies, kant B The Cerebral Side, kant C The Kid Gets Heavy en kant D Baby Needs A New Pair Of Snakeskin Boots (A Pop Operetta). Met uitzondering van de eerste twee songs op kant D zijn alle songs door Todd Rundgren zelf geschreven. Het album opent met I Saw The Light, dat op single werd uitgebracht en een flinke hit werd in Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In ons land werd alleen de Veronica Tipparade behaald. I Saw The Light schijnt erg beïnvloed te zijn door singer-songwriter Carole King. Een grotere hit werd Hello It’s Me, dat in 1973 in de Billboard Adult Contemporary lijst nummer 17 en op de Billboard Pop Singles lijst het zelfs tot nummer vijf bracht.

In 1988 werd het album als dubbel-cd uitgebracht op Bearsville Records, later ook op onder meer Essential Records (VK) en Rhino Records (VS). Op vinyl is de plaat de afgelopen jaren ook meerdere keren uitgebracht door o.m. Rhino en Bearsville.

Het album werd door de muziekpers goed ontvangen en kreeg in 1975 de gouden status in de VS en bereikte uiteindelijk nummer 29 in de Billboard Pop Albums lijst en nummer 34 in de Canadese RPM Album Chart. In ons land werd de albumlijst niet behaald.