Op 20 januari 1967 wordt de langspeelplaat Between The Buttons van The Rolling Stones uitgebracht op het label Decca in het Verenigd Koninkrijk en Europa. De Amerikaanse versie verscheen op 11 februari 1967 op het London-label, met een iets andere tracklisting. Het was de vijfde Britse en zevende Amerikaanse langspeler van de band, in beide landen de opvolger van Aftermath uit 1966. Beide uitvoeringen werden in mono uitgebracht.

De opnames vonden plaats op verschillende tijdstippen en locaties: 3–11 augustus in de RCA Studios in Los Angeles, voorafgaand aan de Amerikaanse tournee; na deze tour ging de band terug naar Engeland, waar ze tussen 31 augustus en 3 september in de IBC Studios in Londen aan de slag gingen en tussen 8 en 26 november en op 13 december 1966 verder in de net geopende Olympic Sound Studios in Barnes, Londen. Voor overdubs werkten ze tussendoor ook in de Olympic en Pye Studios, beide eveneens in Londen. Producer was opnieuw Andrew Loog Oldham. David Hassinger en Glyn Johns waren de opnametechnici.

Na de laatste overdubs op 13 december nam Oldham de tapes mee naar de RCA Studios voor de laatste mix en mastering. Between The Buttons was het laatste volledige Stones-album dat Oldham produceerde, want halverwege de opnamesessies voor opvolger Their Satanic Majesties Request (die in december 1967 uitkwam) kregen de mannen ruzie – mede vanwege het drugsgebruik van de muzikanten, waarna Oldham opstapte en de bandleden de productie zelf overnamen. Naast de vijf originele Rolling Stones doen er drie extra muzikanten mee op de plaat: Jack Nitzsche (piano, orgel, klavecimbel), Ian Stewart (piano) en Nick DeCaro (accordeon).

Overigens was Oldham in de eerder genoemde periode ook druk met een andere Rolling Stones-plaat, want om contractuele redenen was The Rolling Stones verplicht om een live-album speciaal voor de Amerikaanse markt uit te brengen. Hiervoor werden opnames van de Amerikaanse tournee van augustus gebruikt, naast studio-opnames waar publieksgeluid aan toegevoegd werd. Het resultaat was de lp Got Live If You Want It!, die op 10 december 1966 werd uitgebracht.

Voor de opnames werden viersporen-recorders gebruikt, waarbij de basistracks meteen gemixt werden, om op die manier ruimte over te houden voor de overdubs. Volgens Mick Jagger bleek dat hierdoor de helderheid van de songs minder was geworden, omdat er zo vaak steeds opnieuw over dezelfde opnames opgenomen werd (van het ene spoor naar het andere). De songs op zich vond hij nog steeds goed, maar de geluidskwaliteit niet. In een interview zei hij dat Back Street Girl zo ongeveer de enige goed klinkende song is. De rest is volgens hem grotendeels waardeloos.

Between The Buttons werd uitgebracht toen de single Let’s Spend The Night Together/Ruby Tuesday al in de hitparade stond (Over deze single kun je hier alles lezen). In die tijd was het gebruikelijk voor Britse bands om de huidige single niet op het nieuwe album te zetten, in tegenstelling tot in Amerika. Vandaar dat beide songs wel op de Amerikaanse versie van het album staan, waardoor twee andere tracks (Back Street Girl en Please Go Home) daarop ontbreken.

Het album bevat twaalf songs. De Brits/Europese versie heeft de songvolgorde zoals de Stones en hun producer dat hebben bepaald. Kant A begint met Yesterday’s Papers, gevolgd door My Obsession, Back Street Girl, Connection, She Smiled Sweetly en Cool, Calm & Collected. Kant B opent met All Sold Out, gevolgd door Please Go Home, Who’s Been Sleeping Here?, Complicated, Miss Amanda Jones en Something Happened To Me Yesterday. Alle songs zijn geschreven door Mick Jagger en Keith Richards; m.a.w.: geen coversongs. De totale speelduur is 38:51.

Zoals gemeld heeft de Amerikaanse versie een andere songvolgorde. Kant A begint met de single Let’s Spend The Night Together, gevolgd door Yesterday’s Papers, Ruby Tuesday, Connection, She Smiled Sweetly en Cool, Calm & Collected. Kant B opent met All Sold Out en vervolgt met My Obsession, Who’s Been Sleeping Here?, Complicated, Miss Amanda Jones en afsluiter Something Happened To Me Yesterday. De totale speelduur van deze versie is 38:42, 9 seconden korter dan de Britse dus.

In 1985 werden beide versies voor het eerst op cd uitgebracht, ditmaal in stereo, zoals dat bij de meeste re-releases op vinyl en muziekcassette sinds 1968 ook het geval was. In augustus 2002 werden beide edities van Between The Buttons als geremasterde cd en SACD digipak uitgebracht door ABKCO Records. In 2016 kwam de mono uitvoering op cd, vinyl en digitale download, als onderdeel van The Rolling Stones In Mono.

Het album bereikte in het VK de derde plaats op de albumlijst en in de VS nummer twee. In Frankrijk werd nummer 25 bereikt. Van andere landen zijn geen gegevens gevonden, wellicht omdat daar nog geen albumlijsten waren. Between The Buttons leverde de Stones een gouden plaat op in de VS.