Vandaag vijftig jaar geleden, op 30 oktober 1967 dus, werd de langspeelplaat Buffalo Springfield Again van de Amerikaanse country/folk/rockband Buffalo Springfield uitgebracht op het Atco-label (onderdeel van Atlantic Records). Het was de tweede langspeler van de in 1966 opgerichte groep.  De debuutplaat had simpelweg dezelfde titel als de bandnaam.

De opnames werden gemaakt in een negen maanden durende periode, van januari tot september 1967 in vier verschillende studio’s: Atlantic Studios, Gold Star Studios en Sunset Sound in Los Angeles en in de Columbia Studios in Hollywood. Bijzonder is dat er veel producers voor het album verantwoordelijk zijn: Ahmet Ertegun, Richie Furay, Charles Greene, Dewey Martin, Jack Nitzsche, Stephen Stills, Brian Stone en Neil Young. De opnametechnici waren Bruce Botnick, Bill Lazarus, Jim Messina en Ross Myering.

Enkele redenen waarom zo lang aan de opnames werd gewerkt: de Canadese bassist Bruce Palmer was in januari de VS uitgezet en korte tijd later kwam hij illegaal terug, werd opgepakt en opnieuw het land uitgezet. Neil Young stapte uit de band, maar kwam later weer terug, om daarna weer op te stappen en weer terug te keren; in de tussentijd werd zijn plek tijdelijk ingenomen door David Crosby, die daarom meespeelde tijdens het optreden op het beroemde Monterey Festival, Crosby deed dit op verzoek van Stephen Stills. Door de deportatie van Bruce Palmer werden de meeste baspartijen door andere bassisten gespeeld.

De bezetting van Buffalo Springfield was als volgt: Stephen Stills (zang, gitaren, keyboards), Neil Young (zang, gitaren), Richie Furay (zang, slaggitaar), Bruce Palmer (basgitaar) en Dewey Martin (drums, zang). Aan de opnames deden nogal wat studiomusici mee, zoals de beroemde Wrecking Crew, ook al worden niet alle namen op de hoes vermeld. Een greep uit de muzikanten: James Burton (dobro), Chris Sarns (gitaar), Charlie Chin (banjo), Jack Nitzsche (electrische piano), Don Randi (piano), Jim Fielder (basgitaar), Bobby West (basgitaar), Carol Kaye (basgitaar), Hal Blaine (drums), Jim Gordon (drums) en de achtergrondzang werd verzorgd door Merry Clayton, Patrice Holloway, Gloria Jones, Shirley Matthews, Harvey Newmark en Gracia Nitzsche. Er worden op de achterkant van de hoes veel namen genoemd van mensen die de band hebben geïnspireerd, waarbij van verschillende namen gedacht wordt dat zij op de een of andere manier hebben meegewerkt aan de opnames.

Het album
Drie van de tien songs op het album werden geschreven door Richie Furay, die op het debuutalbum géén song schreef. Neil Young leverde ook drie songs aan en de overige vier zijn van de hand van Stephen (toen nog als Steve bekend) Stills.

Kant A opent met Mr. Soul (geschreven door Neil Young en gezongen door Neil met Richie Furay en Steve Stills), gevolgd door A Child’s Claim To Fame (geschreven door Richie Furay, gezongen door Richie met Steve en Neil), Everydays (geschreven door Stephen Stills, gezongen door Steve met Richie), Expecting To Fly (geschreven door Neil Young, gezongen door Neil en Richie) en Bluebird (geschreven door Stephen Stills en gezongen door Steve en Richie).

Kant B: Hung Upside Down (geschreven door Stephen Stills, gezongen door Richie en Steve met Neil en Richie), Sad Memory (geschreven en gezongen door Richie Furay), Good Time Boy (geschreven door Richie Furay en gezongen door Dewey Martin), Rock And Roll Woman (geschreven door Stephen Stills en gezongen door Steve met Richie en Neil) en afsluiter Broken Arrow (geschreven door Neil Young en gezongen door Neil en Richie). De totale speelduur van het album is 34:07.

Buffalo Springfield Again werd op vinyl uitgebracht, zowel in mono als in stereo, ook was het als viersporen (zeven inch) tape verkrijgbaar. In 1989 bracht Atco het album voor het eerst op cd uit; in 1997 kwam er een geremasterde HDCD uit en in 2008 een nieuwe remaster op cd. In Amerika bereikte het album nummer 44 op de Billboard 200 albumlijst. Over de resultaten in andere landen hebben we geen informatie; volgens het Albumdossier is de Nederlandse albumlijst niet bereikt.

Eind juli 1968 kwam het derde album van Buffalo Springfield uit, met Last Time Around als titel. Dit album was vooral een contractuele verplichting, het werd geproduceerd door nieuwe bandlid Jim Messina. Dit album bereikte nummer 42 op de Billboard Pop Albums lijst. Later in 1968 viel de band uiteen, onder meer na verschillende arrestaties van bandleden vanwege drugsgebruik en –bezit.