Op 18 november 1975 gaf Bruce Springsteen met zijn E Street Band zijn allereerste concert in Europa: in de legendarische concertzaal Hammersmith Odeon (tegenwoordig Eventim Apollo genaamd) aan 45 Queen Caroline Street in Londen.

Precies een week eerder, op 11 november, speelden ze in concertzaal Jai-Alai Fronton in Miami, Florida en daarna vlogen band en crew naar Londen. Het concert en de daaropvolgende Europese shows waren opgezet ter promotie van het veelgeprezen derde album, Born To Run, dat in augustus 1975 was uitgebracht. In en rond de concertzaal hingen posters en lagen flyers (op alle stoelen) met daarop de slogan: ‘Finally London is ready for Bruce Springsteen and the E Street Band’. The Boss vond dit echter helemaal niets en was er heel erg kwaad over. Vanwege de grote stormloop op de kaarten (NB: 40 jaar geleden waren er geen mobiele telefoons en internet) werd een tweede concert georganiseerd op 24 november, dat ook snel uitverkocht raakte. Tussendoor speelden ze op 21 november in het Konserthuset in Stockholm en op 23 november in de RAI in Amsterdam.

De optredende muzikanten: Bruce Springsteen (gitaar, zang, mondharmonica, piano op For You), Roy Bittan (piano, backing vocals), Clarence Clemons (saxofoons, percussie, backing vocals), Danny Federici (keyboards), Garry Tallent (basgitaar), Steven Van Zandt (gitaar, slidegitaar, backing vocals) en Max Weinberg (drums).

De complete setlist van dit concert bestond uit: Thunder Road, Tenth Avenue Freeze-Out, Spirit In The Night [met stukjes van The Moon Was Yellow (And The Night Was Young)], Lost In The Flood, She’s The One, Born to Run, The E Street Shuffle/Havin’ A Party, It’s Hard To Be A Saint In The City, Backstreets, Kitty’s Back [met een gedeelte van Moondance (Van Morrison)], Jungleland en Rosalita (Come Out Tonight) [met stukjes van Come A Little Bit Closer en Theme From Shaft]. De toegiften: 4th Of July, Asbury Park (Sandy), Detroit Medley [bestaande uit Devil With A Blue Dress On, See See Rider, Good Golly Miss Molly en Jenny Take A Ride], For You en afsluiter Quarter To Three. Zelfs als je alleen de audio beluistert, hoor en voel je wat een enerverend concert dit was. Maar zeker bij het zien van de beelden zou je er donders graag bij geweest zijn.

Het concert werd gelukkig opgenomen en gefilmd (zonder geluid!), maar met name de beelden bleven 30 jaar in de kluis liggen. De audio-opnames zijn op diverse bootleg-lp’s en -cd’s uitgebracht, die onder Springsteenfans zeer favoriet waren. Springsteens vaste video-editor Thom Zimny en live-geluidsrestaurateur Bob Clearmountain hebben heel veel tijd besteed om beeld en geluid perfect samen te voegen en de beelden te restaureren, want het ging om 32 dertig jaar oude spoelen met 16 mm-filmopnamen; gelukkig was de audio op 24 sporen vastgelegd, zodat Clearmountain er uiteindelijk ook een fantastisch klinkende 5.1 mix van kon maken, naast de stereo-versie voor de 2 cd-versie. Op 14 november 2005 werd het concert eindelijk officieel uitgebracht op dvd als onderdeel van de Born To Run 30th Anniversary Edition en op 28 februari 2006 op dubbel-cd, zodat nu iedereen dit legendarische concert kon meebeleven!