Maar liefst veertig nummers telt het eerste live-album van Bruce Springsteen & The E Street Band. Geen wonder dus dat de geluidsdrager vijf vinylschijven of drie cd-schijven kent. De tracklist beslaat grofweg het eerste decennium waarin The Boss en zijn mannen hun live-optredens gaven. De opnames zijn voornamelijk afkomstig van het concert in Los Angeles Coliseum (30 september 1985) en het Roxy Theatre in West Hollywood, Californië van 7 juli 1978.

Producer Jon Landau is verantwoordelijk voor deze grote boxset. Hij gooide bij Springsteen een bandje in de brievenbus, met daarop Born In The U.S.A., Seeds, The River en War (het nummer van Barrett Strong en Norman Whitfield). Op een begeleidend schrijven vroeg de producer zich af of ze met dit materiaal iets bijzonders hadden.

Het nummer War is de eerste single van de livebox, die tegelijkertijd verscheen. In de maanden die hierop volgden, verschenen ook de bijbehorende singles Fire en Born To Run. Op Live/1975–85 zijn behalve die singles ook de grote hits van De Baas te horen. Spirit In The Night, Rosalita (Come Out Tonight), Darkness On The Edge Of Town en natuurlijk Born In The U.S.A. en The River ontbreken niet op deze verzamelaar. Maar ook zijn covers te horen, zoals Jersey Girl van Tom Waits, Raise Your Hand van Steve Cropper, Eddie Floyd en Alvertis Isbell en de Woody Guthrie-klassieker This Land Is Your Land. Ook zijn twee nummers te horen, die niet eerder op cd verschenen: Incident On 57th Street en For You.

Hoewel het ‘slechts’ een live-compilatie is, is Live/1975–85 een succesvolle plaat geworden: dertien keer platina en ruim anderhalf miljoen verkochte exemplaren. Het album kwam binnen op nummer 1 in Billboard-albumlijst. En Live/1975-85 is de eerste box die meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Dit rijk gedocumenteerde ‘verslag’ bewijst dat Springsteen met zijn E Street Band ook live entertainers pur sang zijn.