Op 11 september 1979 werd Head Games, de derde langspeelplaat van de Amerikaanse rockband Foreigner, uitgebracht op het Atlantic-label. De opnames vonden plaats in de maanden juni en juli van 1979 in de Atlantic Recording Studios in New York, onder productionele leiding van Roy Thomas Baker, met assistentie van Foreigner-leden Mick Jones en Ian McDonald. George Marino deed de mastering.

Roy Thomas Baker was inmiddels een beroemd producer geworden door zijn werk met Queen. Voor deze band produceerde hij alle albums tot en met Jazz in 1978. Head Games is overigens de enige Foreigner-plaat die hij produceerde.

Head Games was de eerste Foreigner-lp met bassist Rick Wills, die Ed Gagliardi – te horen op de eerste twee platen – verving. De andere muzikanten waren zanger Lou Gramm, gitarist/toetsenist Mick Jones, gitarist/toetsenist Ian McDonald, toetsenist Al Greenwood en drummer Dennis Elliott.

Head Games telde in 1979 tien songs en duurde 38:13 minuten. De songs zijn: Dirty White Boy (Lou Gramm, Mick Jones), Love On The Telephone (Jones, Gramm), Women (Jones), I’ll Get Even With You (Jones), Seventeen (Jones, Gramm), Head Games (Gramm, Jones), The Modern Day (Jones), Blinded By Science (Jones), Do What You Like (Ian McDonald, Gramm) en Rev On The Red Line (Gramm, Al Greenwood). Op de in 2002 geremasterde cd-versie staat een elfde, extra (bonus)track, Zalia (McDonald, Gramm).

Twee songs van het album, de titelsong en Dirty White Boy, waren grote singlehits in de VS (respectievelijk nummer 14 en 12 in de Billboard Hot 100), in ons land werd de hitparade niet bereikt. Ook Women werd op single uitgebracht, deze kwam tot nummer 41 in de Hot 100. In ons land werd alleen Love On The Telephone uitgebracht en een bescheiden singlehit, nummer 34 in de Top 40.

Het album was ook een groot verkoopsucces, waar de hits ongetwijfeld aan hebben bijgedragen: nummer 5 werd bereikt in de Billboard album top 200. Er zijn in de VS ruim vijf miljoen exemplaren van verkocht, waarmee 5x platina werd bereikt.

De hoes was opvallend, met een foto van een blijkbaar overstuur zijnde jonge vrouw in een herentoiletruimte. Als je de lp-hoes goed bekijkt (met de cd versie zal dat lastiger zijn) dan zie je vijf songtitels van de A-kant van het album op de toiletmuur als graffiti geschreven staan. Vreemd genoeg staat daar ook Double Vision bij, de titel van de vorige lp (uit 1978), die dan ook niet op Head Games staat.