Op 14 mei 1988 werd in de Madison Square Garden in New York het veertigjarig bestaan van platenmaatschappij Atlantic Records (ook bekend als Atco) gevierd met een groots, dertien uur durend concert onder de titel It’s Only Rock And Roll, met als grootste trekpleister Led Zeppelin. De band wilde met het optreden vooral platenbaas Ahmet Ertegun eren en bedanken.

Led Zeppelin was, zoals bekend, in 1980 gestopt na het overlijden van drummer John Bonham en had alleen op 13 juli 1985 eenmalig opgetreden, tijdens het wereldwijd uitgezonden Live Aid-festival in Philadelphia. Dit optreden, met Phil Collins als drummer, wordt over het algemeen als slecht beoordeeld en zeker door Robert Plant, die dan ook zijn veto uitsprak over het toevoegen van de opnames aan de dvd-registratie van Live Aid.

Aan het It’s Only Rock And Roll-concert werkten diverse grootheden uit de historie van Atlantic Records mee. Omdat de lijst wel heel lang is noemen we alleen de bekendste: The Coasters, Phil Collins, Roberta Flack, Foreigner, Crosby Stills & Nash, BeeGees, Emerson & Palmer (met Robert Berry i.p.v. Greg Lake op bas), Yes, Vanilla Fudge, Robert Plant, Booker T & The MGs, Paul Rodgers, The Spinners en Genesis. Het ging doorgaans om korte optredens waarbij de bekendste songs werden gespeeld. Diverse artiesten en bands werden voorafgaand aan hun optreden door celebrities aangekondigd. Het plan was oorspronkelijk om de dag af te sluiten met een ‘all-star jam’, maar uiteindelijk werd dit idee afgeblazen en was als laatste Led Zeppelin aan de beurt.

Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones werden bijgestaan door Jason Bonham, de drummende zoon van John. De dag voor het optreden kregen Plant en Page flink ruzie, omdat Plant meedeelde dat hij weigerde om Stairway To Heaven te zingen. Page was daar razend over, want ‘iedereen wil dit horen!’ zei hij. Uiteindelijk werd de ruzie bijgelegd en werd de song toch nog gespeeld, als afsluiter.

Led Zeppelin speelde in totaal vijf songs: Kashmir, Heartbreaker, Whole Lotta Love, Misty Mountain Hop en Stairway To Heaven. Het optreden duurde een klein half uur. De meningen over het concert waren nogal wisselend, met name Jimmy Page zag er moe uit en zo speelde hij volgens verschillende recensies ook. Maar het was een hele vooruitgang in vergelijking met het desastreuze Live Aid-optreden.

Alle optredens werden live uitgezonden op diverse FM-zenders in de VS en in verschillende delen later door televisiezender HBO en enige tijd later in enkele delen door de BBC. Een compilatie van de opnames werd door Atlantic op video uitgebracht, onder de titel Atlantic Records 40th Anniversary: It’s Only Rock ‘n’ Roll. In 2015 kwam er in Japan een 3 dvd-set uit, maar dit lijkt niet officieel te zijn.

Zoals bekend trad Led Zeppelin op 10 december 2007 nog eenmaal op, in dezelfde samenstelling, in de Londense 02 Arena. Dit concert was georganiseerd ter ere van Ahmet Artegun, die in 2006 was overleden. De opnames hiervan werden in 2012, onder de titel Celebration Day, uitgebracht op dubbel-cd en dvd.