Op 13 september 1976 werd het eerste live-album van de Amerikaanse southern rockband Lynyrd Skynyrd uitgebracht, onder de titel One More From The Road, op het MCA-label. Het dubbelalbum verscheen op vinyl (met klaphoes, uiteraard), muziekcassette en 8-track.

De opnames zijn van drie concerten, op 7, 8 en 9 juli 1976 in het Fox Theater, Atlanta, Georgia, USA, tijdens de uitgebreide tournee om het in februari 1976 verschenen vierde studioalbum Gimme Back My Bullets te promoten. De producer van deze liveset is dezelfde als die van het studioalbum, Tom Dowd.

De muzikanten op het album waren: Ronnie Van Zant – zang, Steve Gaines – gitaar, backing vocals, Allen Collins – gitaar, Gary Rossington – gitaar, Billy Powell – keyboards, Leon Wilkeson – basgitaar, backing vocals, Artimus Pyle – drums, JoJo Billingsley, Cassie Gaines en Leslie Hawkins – backing vocals.

Er staan veertien tracks op het originele album; op disc 1 staan op beide kanten vier songs, op disc 2 op beide drie. Elf van de nummers zijn Lynyrd Skynyrd-originals, de andere drie zijn covers van J.J. Cale (Call Me The Breeze), Jimmie Rodgers (T For Texas) en Robert Johnson (Crossroads). De rest van de songs zijn (nog altijd) echte fanfavorieten, zoals Workin’ For MCA, Travelin’ Man, Whiskey Rock-a-Roller, Sweet Home Alabama, Gimme Three Steps en natuurlijk (als afsluiter) Free Bird. De band staat er nog altijd om bekend dat de live-uitvoeringen van de songs doorgaans een stuk langer duren dan de studioversies. De totale speelduur van de originele release is 81:30.

In 1986 kwam het album voor het eerst op cd uit. Omdat in die tijd de capaciteit van de cd’s niet zo groot was als later, zijn twee songs weggelaten: T For Texas en Travelin’ Man. Tien jaar later, in 1996, kwam er een dubbelcd-versie uit, met drie bonustracks: Sweet Home Alabama, Gimme Back My Bullets en Simple Man, alle drie van een ander concert dan die op het originele album. Op deze versie is de tracklisting aangepast, hierop staan de songs in dezelfde volgorde zoals ze op de drie opnamedagen werden gespeeld. In 2001 kwam er een geremasterde Deluxe Edition uit, uiteraard ook als dubbel-cd, met maar liefst tien bonustracks, allemaal van dezelfde opnamen uit juli 1976. In 2013 kwam het album opnieuw op vinyl uit, via Music On Vinyl, in 2015 nogmaals, nu weer op MCA.

In de VS was het album meteen een groot succes: eind oktober 1976 was de gouden status al bereikt en eind december platina. In juli 1987 werd bekend dat de plaat drie keer platina had bereikt! In ons land werd de albumhitlijst niet bereikt (geen enkel album van Lynyrd Skynyrd, overigens). Wel zijn Sweet Home Alabama en Free Bird al jaren een vaste waarde in de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2.

Lynyrd Skynyrd was in 1976 en 1977 een van de beroemdste en succesvolste Amerikaanse rockbands in eigen land. Op 20 oktober 1977 sloeg het noodlot zwaar toe, toen het vliegtuig waarin de hele band reisde neerstortte. Drie van de bandleden kwamen om: zanger Ronnie van Zant, gitarist Steve Gaines en zijn zus, achtergrondzangeres Cassie Gaines. Tien jaar later werd de band weer actief, met als leadzanger Johnny Van Zant, de jongere broer van Ronnie. Ook tegenwoordig is de band nog regelmatig op de internationale podia te zien, met naast Johnny ook oerlid Gary Rossington en de van Blackfoot bekende gitarist Ricky Metlocke. In 2006 werd Lynyrd Skynyrd opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame.